Kiks maleroznih "Milionera" u borbi za Ligu šampiona

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.04.2018.
19:53
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nisu uspeli da slave na "Vezeru" u okviru 32. kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/DAVID HECKER
EPA-EFE/DAVID HECKER

Povezane vesti

Verder je na svom stadionu dočekao Dortmund, a nakon 90 minuta pobednika nije bilo, meč je okončan rezultatom 1:1 (1:1).

Igrao se 19. minut kada je Marko Rojs doneo prednost gostima, on je prihvatio jedan odbitak i efektnim udarcem loptu smestio u mrežu domaćina za 1:0.

Verder do poravnanja dolazi u poslednjem minutu regularnog dela igre prvog poluvremena, kada je nakon par odbitaka loptu, lukavim udarem glavom, iza leđa Burkija poslao Tomas Dilejni.

U nastavku je bilo uzbuđenja, najpre je u 64. minutu poništen novi gol Marka Rojsa, zbog navodne ofsajd pozicije, da bi samo dva minuta kasnije Rojs pogodio stativu!

Nije tu bio kraj inicijative gostiju, u 69. minutu Akanđi tuče glavom nakon kornera, ali Jiri Pavlenaka odlično interveniše, skreće loptu u prečku, koja potom odlazi u korner.

U 80. minutu Pavlenka još jednom sjajan, ovoga puta je pročitao nameru Andrea Širlea i zaustavio njegov udarac iz dobre pozicije, da bi na odbitak naleteo talentovani Sančo, ali je mladi Englez pogodio prečku!

U 86. minutu nova prilika za goste iz Dortmunda, ponovo Širle u centru pažnje, ali šou je još jednom ukrao Pavlenka fantastičnom intervencijom.

Ispostavilo se da je rezultat sa kraja prvog dela igre bio i konačan rezultat ovog susreta, Dortmund nakon ovog remija treći sa 55 bodova, dva manje od drugoplasiranog Šalkea i tri više od četvrtoplasiranog Hofenhajma i četiri od petoplasiranog Leverkuzena. Verder 12. sa 38 osvojenih bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke