Kenedi tragičar Njukasla, Eteridž junak Velsa!

Autor: Aleksa Blaćanin
subota 18.08.2018.
15:34
Izvor: Sportske.net

Kardif i Njukasl su otvorili drugo kolo u Premijer ligi. Vrlo tvrda utakmica, sa malim brojem stvorenih prilika i ogromnim brojem faulova.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Igrači koji su se istakli u prvom poluvremenu su Ajoze Perez i Kenedi, jedan po dobrim prilikama, drugi po nesportskom potezu.

Prvi je zapretio Kardif u 11. minutu, iz kornera, Bamba je uspeo da nadskoči igrače Njukasla, a sa gol linije je intervenisao omaleni Ajoze Perez i na taj način sprečio pogodak. Minut kasnije Perez se našao u fantastičnoj prilici na suprotnoj strani terena, ali je Eteridž odlično reagovao.

Kenedi je u 33. minutu nekim čudom izbegao crveni karton, samo zato što sudija Kreg Poson nije video njegov start i način na koji je šutnuo Kamarasu. To ne znači da neće biti naknadno kažnjen. Igrao se četrdeseti minut kada je Šelvi poslao fantastičan pas sa pola terena i pronašao Pereza koji je imao jedan na jedan sa golmanom, ali je golman Kardifa još jednom fantastično reagovao.

Drugo poluvreme je bilo još tvrđe, ako je to ikako moguće, ali šanse praktično ni na vidiku, i u prvi plan su izašli oštri faulovi, a sudija je morao da reaguje na takve startove. Crveni karton je "visio u vazduhu", a u 66. minutu je Hejden preoštro reagovao na sredini terena i sa leđa srušio Marfija, pa je Kreg Poson izvadio karton crvene boje koji je propustio da pokaže Kenediju.

Njukasl je zatvorio utakmicu i tiho čekao priliku iz kontre, ali do toga nije došlo. Hejden je dobio crveni karton nakon samo 21 minuta na terenu, jer je na poluvremenu zamenio povređenog Mankilja, a taj karton je doveo do toga da vidimo na terenu braću kako se bore jedan protiv drugog, u pitanju su blizanci Džoš i Džejkob Marfi. Zbog prevelikog broja faulova i konstantnog seckanja igre, sudija je produžio utakmicu za čak šest minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da vidimo gol na ovom meču. Sudija je u 96. minutu pokazao na belu tačku, a to je bio krajnje diskutabilan penal. Kenedi je uzeo loptu, ali je Eteridž izrastao u pravog junaka i odbranio šut Brazilca.

Kardif i Njukasl su upisali prve bodove u ovogodišnjem šampionatu, a nadamo se da će nam utakmice od 16 časova doneti više uzbuđenja i dosta golova.

Tu je i derbi na "Stamford bridžu", od 18:30, Čelsi će dočekati Arsenal.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 18.08.2018
16:14

A sudija govedo nije pustio da se zavrsi kontra. Mnogo mi je ovaj Njukastl postao antipatican klub.

avatar
xman
Saturday, 18.08.2018
15:47

Au brate, ne vjerujem koliko losa utakmica. Kardif se definitivno vraca u cempionsip, Njukasl ako ne promijeni trenera, ne gine mu grcevita borba za opstanak

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 18.08.2018
21:45

Kardif po meni sigurno ispada. Iza napadaca imaju 4 Britanca,svi operisani kad je tehnika u pitanju,tesko ulaze u sanse.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 18.08.2018
15:47

Hahaha ovaj kenedi nije ni za ekipu donjeg srema...ocajan igrac ne vredi ni 2 miliona...ocajan slobodni udarac i ocajan penal

avatar
Kralj Stiven
Saturday, 18.08.2018
15:40

Kenedi vec sad istakao kandidaturu za najgoreg igraca lige,a i zasluzio je da promasi penal s obzirom na onaj start.10 utakmica suspenzije je malo za ono.