Kean predodređen za rekorde

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.03.2019.
11:23
Izvor: Sportske.net

Mladi fudbaler Juventusa je dobio priliku da se dokaže ove sezone, sada je svima jasno da je pred njim blistava budućnost.

EPA-EFE/LANCIA
EPA-EFE/LANCIA

Povezane vesti

Oduševio je Mois Kean protiv Udinezea u okviru Serije A, postigao dva pogotka, potom odigrao i dobro u finišu utakmice sa madridskim Atletikom u Ligi šampiona, usledio je poziv Roberta Manćinija za duele sa Finskom i Lihtenštajnom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Debitovao je u pobedi protiv Finske, postigao je pogodak kojim su "Azuri" overili trijumf (2:0) i postao drugi najmlađi strelac u istoriji reprezentacije, sa 19 godina i 23 dana.

Rekord drži Bruno Nikole, koji je 1958. godine sa 18 godina i 258 dana starosti bio strelac. Interesantno, pomenuti Nikole je postigao dva pogotka u remiju sa Francuskom (2:2), a ispostavilo se da su to bili svi njegovi golovi koje je za reprezentaciju Italije postigao na ukupno osam nastupa.

Kean je tako preskočio legende nacionalnog tima poput Đanija Rivere (19 godina, 106 dana), Karla Rampinija (19 godina, 166 dana) i Đuzepea Meace (19 godina, 170 dana).

Mladi fudbaler je nakon utakmice istakao da je ovo samo početak i da je pred njim još sijaset rekorda koji može da obori.

"Uvek se trudim da budem spreman i da treniram redovno kako bi bio pripremljen kada dođe vreme.

Više sam nego srećan, ovo mi je dodatan motiv da nastavim da radim naporno. Preda mnom su brojni rekordi koje mogu da oborim i to nameravam i da učinim
", istakao je mladi italijanski reprezentativac.

Fudbaler Juventusa je navikao da igra kao centralni napadač, ali je protiv Finaca jedno poluvreme igrao na levom, drugo na desnom krilu.

"Gde god trener da me stavi, srećan sam što igram. Dobro sam se kretao, video sam prostor i krenuo po gol. Postizanje prvenca je bio neverovatan osećaj i sjajan trenutak za mene.

Naravno, kada trenirate sa fudbalerima Juventusa, zaključno sa Kristijanom Ronaldom, nemoguće je da ne naučite nešto novo svaki dan
", dodao je talentovani napadač "Stare dame".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarioJ
Sunday, 24.03.2019
19:01

Na svega 3 utakmice u Seriji A ove sezone je postigao 2 gola. Sad gol i za reprezentaciju. Veliki talenat, definitivno mu treba do kraja sezone bar u Kalču dati veću minutažu.