Karlos Baka otkrio istinu o prelasku u Viljareal

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 22.08.2018.
23:50
Izvor: Sportske.net

Kolumbijski napadač će ove sezone nositi dres španskog kluba.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Baka će biti na jednogodišnjoj pozajmici u "žutoj podmornici", za koju će Milan dobiti 2,5 miliona evra, dok će na kraju godine Viljareal imati pravo da otkupi igrača za dodatnih 15,5 miliona evra.

Tridesetjednogodišnji napadač se nije baš najbolje snašao u Milanu, pa je i prošlu sezonu igrao u Viljarealu. Očigledno mu mnogo više prija španska liga, jer je i u Viljarealu i u Sevilji pružao vrhunski partije, dok je u Milanu bio poprilično tih.

Baka je na konferenciji za novinare otkrio da su trener Gatuzo i sportski direktor Leonardo želeli da on ostane u klubu, ali da je on taj koji je prelomio i odlučio da promeni sredinu.

"Od trenutka kada smo se pripremali za Mundijal, ja sam imao želju da se vratim u Španiju, ovo je moja kuća. Moja porodica je takođe želela da se vratim u klub u kome sam povratio dobru formu, a deca su mi čak rekla da bi želeli da ostanu u Španiji, čak i da ja odlučim da igram za Milan, tako da sam ja ovde zbog njih. Mogao sam da ostanem u Milanu, imao sam šansu, čak su me želeli i trener i sportski direktor. Trener mi je rekao da sam vrlo bitan igrač za Milan, ali ja sam već tad uveliko doneo odluku. Milan radi pravi posao, korak po korak, imaju odličnog trenera i oni će se vratiti i ponovo će osvajati bitne titule", rekao je Karlos Baka.

Takođe, Kolumbijac je rekao da je imao brojne ponude od klubova koji će nastupati u Ligi šampiona, ali da je odlučio da se vrati u Viljareal sa razlogom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke