"Karioke" slomile otpor "Inka" u nadoknadi!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 15.06.2015.
01:56
Izvor: Sportske.net

Imao je Peru bod u džepu sve do 93. minuta utakmice protiv Brazila, poželeo više od toga i bio surovo kažnjen iz kontranapada...

Beta/AP Photo/Jorge Saenz
Beta/AP Photo/Jorge Saenz

Povezane vesti

Start iz snova za Peru na Kopa Amerika, poveli su već posle tri minuta igre kada je Kristijan Kueva iskoristio grešku odbrane Brazila i zatresao mrežu.

Ipak, odgovor favorita je usledio ekspresno, samo dva minuta bilo je potrebno 'Kariokama' da izjednače. Akcija fudbalera Barselone, Dani Alveš je centrirao sa desnog boka, Nejmar se poklonio  - 1:1.

Ferd i Nejmar su nedugo potom imali priliku da preokrenu rezultat, nisu bili uspešni, na drugoj strani Kueva je primorao golmana Džefersona da se istakne.

U finišu prvog dela Džeferson još jednom spašava Brazil, bomba iz preve veterana Karlosa Lobatona sa oko 25 metra je ukroćena.

U nastavku Brazil dominira, Nejmar je zadavao dosta muka Peruancima, ulazio u prilike, ali nije mu se dalo da još jednom pogodi mrežu iz tri gol šanse.

Chile Soccer Copa America Brazil Peru

Imao je i Vilijan jednu odličnu priliku sredinom drugog poluvremena, uhvatio je volej, ali u odsudnom momentu bio izblokiran.

I kada se nakon Nejmarovog šuta levom nogom iz 90. minuta koji je završio tik pored gola činilo da će se rezultat završiti remijem i da će se u Čileu zbiti novo iznenađenje, u sudijskoj nadoknadi je stigao demanti.

Peruanci su se osilili što su odoleli nelatima 'Karioka' u drugom delu igre, krenuli u napad po ceo plen i bili surovo kažnjeni zbog toga.

Sevnuo je kontranapad, povukao ga je Nejmar po levom krilu, privukao svu pažnju rivala na sebe, a onda maestralno asistirao na kontrastranu ka rezervisti Daglasu Košti koji rutinski šalje loptu u mrežu za konačnih 2:1.

APTOPIX Chile Soccer Copa America Brazil Peru

Podsetimo, Venecuela je nešto ranije priredila veliko iznenađenje u grupi C i minimlacem savladala Kolumbiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
joefcb
Monday, 15.06.2015
10:48

Nejmar je ubica, mogao je dati jos barem 1,2. A vjerujem da je nepravedno sto Dani nije odmah dobio poziv. Pa lik razbija i u odbrani i u napadu kao da je u zenitu karijere

avatar
Di Magia
Monday, 15.06.2015
10:02

Zasto nema Marsela, Danila, Moure,Kutinja, Felipe Andersona...?