Karijus i dalje živi "horor", stižu reči podrške od saigrača i golmanske legende

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 23.07.2018.
18:03
Izvor: Sportske.net

Greške u finalu Lige šampiona mogu se opravdati potresom mozga, ali ni dva meseca kasnije Loris Karijus ne uspeva da izađe iz "horora" u koji je upao.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Nepuna dva meseca prošla su od finala Lige šampiona u Kijevu i utakmice koju će golman Liverpula Loris Karijus pamtiti čitavog života.

Ukoliko ste se bavili sportom, imali prilike da se takmičite i da dođete u poziciju da usled vaših grešaka trpi kolektiv, onda vam je jasno da Nemac u poslednja dva meseca proživljava pakao.

Činjenica je da je udarac koji je Loris Karijus dobio u glavu uticao na njegovu partiju tokom finala Lige šampiona, ali nakon oporavka ostaje ono što doktori ne mogu da leče.

Mentalna barijera koja je nastala u glavi Lorisa Karijusa i dalje mu stvara ogromne probleme i to potvrđuju greške koje nastavlja da pravi tokom pripremnog perioda za novu sezonu.

Poslednju u nizu načinio je tokom sinoćne utakmice sa Borusijom iz Dortmunda, a kako je Alison već zadužio opremu Liverpula samo je pitanje vremena kada će Nemac pasti u drugi plan.

Koliki pritisak Loris Karijus nosi na svojim plećima najbolje se oslikava u porukama podrške koje je posle duela sa Dortmundom dobio od saigrača Mohameda Salaha i golmanske legende Ikera Kasiljasa.

"Ostani jak Karijuse, dešava se i najboljim igračima. Ignoriši one koji mrze", poručio je Salah na Tviteru.


Kasiljas je bio još oštriji, legendarni Španac zapravo se obratio onima koji "pljuju" po Lorisu Karijusu.

"Hoće li se ovi napadi na Lorisa Karijusa ikada završiti? Postoje mnogo veći problemi u svetu. Ostavite momka na miru! On je živo biće kao i svi mi!", napisao je Iker Kasiljas.

Da se Loris Karijus nalazi pod velikim pritiskom potvrđuje i njegova poruka na Instagramu kojom je zapravo pokušao da dokaže javnosti da nije klonuo duhom.

"Za one koji uživaju gledajući tuđi neuspeh ili patnju, sažaljevam vas. Šta god da vam se dešava u životu zbog čega gomilate toliko besa i mržnje u sebi, molim se da prođe i da dobre stvari dođu do vas", napisao je Karijus.

Kao što rekosmo, Liverpul je oborio rekord angažovanjem Alisona Bekera i dolazak Brazilca na "Enfild" mogao bi da predstavlja najbolju moguću stvar za Lorisa Karijusa.

Nemac je krajem prošlog meseca napunio 25 godina i za njegovu golmansku karijeru neće ništa škoditi to što će u nastupajućem periodu izgubiti mesto startera u Liverpulu.

Dobra je stvar što će svetla reflektora i pritisak javnosti konačno biti usmereni na drugu stranu i što će taj period moći da iskoristi da se mentalno oporavi nakon čega će moći da dokaže sebi i drugima da njegovi golmanski kvaliteti nisu sporni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Coa Legenda
Tuesday, 24.07.2018
13:52

Ja sam bio prvi za to da ga n eprodaju posle finala, ali decko je psihicki propao i nema mu pomoci

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 24.07.2018
00:19
avatar
Red blood
Monday, 23.07.2018
22:14

Ako se ovo sto iznose Salah i Kasiljes odnosi na one koji ispoljavaju mrznju prema Karijusu,onda ok..Ali ako se odnosi i na one koji mu upucuju kritike..vidi ovako druze,ti branis u jednom velikom klubu,logicno je da si pod pritiskom i u normalnim i svakodnevnim utakmicama,a kada taj tim nakon 10 godina lutanja dodje do finala Lige Sampiona i istu izgubi ponajvise zahvaljujuci tebi,ne mozes ocekivati da velika vecina smogne snage da te ne kritikuje,nego da ti pruzi bezrezervnu podrsku.I naravno da je to ulog koji ti placas zbog posla kojim se bavis i zbog kluba u kojem branis,a na kraju krajeva i novcem koji zaradjujes.Uvek mozes izabrati da napustis fudbal i odes da radis u nekoj fabrici,naprimer.A ako to ne zelis,onda cuti,radi i dokazi da ta velika vecina,u kojoj sam i sam nije u pravu i da si golman velikog kalibra.

avatar
Mino Raiola
Monday, 23.07.2018
23:10
avatar
real4ever
Monday, 23.07.2018
23:21

Život zna da bude nekada surov ali sve se to naplati kad-tad. Sjeti se samo Ramosa i penala protiv Bajerna u polufinalu 2012 godine. Nije postojao niko ko ga nije ismijavao, čak su pravljenje fotomontaže sa loptom u svemiru. Taj isti Ramos izjednači u 93 minuti protiv Atletika u finalu 2014, uze 4 LŠ. Kasiljas je baš te 2014 napravio katastrofalnu grešku kod gola Atletika, niko ni to više ne spominje, veliki golman. Utakmice iste važnosti, finale LŠ jedno, finale LŠ drugo. Niko ne zna šta nosi budućnost, Karijus je pogriješio kod 2 Realova gola sve stoji, protiv Rome je imao sjajnih odbrana, čak je i u finalu i protiv Reala imao isto dobrih odbrana. Možda baš taj Karijus bude neko ko će donijeti neki veliki trofej, možda ne Liverpulu, možda nekom drugom klubu, ali svi griješe. Navas je imao mnogo loših intervencija u Realu, gol protiv Napolija, gol Juventusa u Madridu, niko to više ne spominje zbog toga što je Real uzeo 3 uzastopne LŠ. Pa i golman Bajerna Ulrajh pogriješi isto kao i Karijus. De Gea pokloni gol Ronaldu na SP, Kurtoa primi 2 gola kroz noge od Messija pa ni to više niko ne spominje. Kritike su u redu, ali sada stavljati pod lupu svaki njegov potez i još više uticati na njegovo samopouzdanje to mu sigurno sada ne treba. Treba pustiti čovjeka da brani, podržati ga jer mislim da to nije uopšte loš golman.

avatar
Chella_ynwa
Monday, 23.07.2018
21:01

Za golmana je najvaznije samopouzdanje i hladnokrvnost. Sto ovaj momak nema. Po faci mu se vidi kako je uplasen. I tesko ce moci psihicki da se oporavi posle onog finala.

avatar
sasha mufc
Monday, 23.07.2018
20:07

Zavrsio je on sa liverpulom, samo je pitanje zeli li neko da mu pruzi sansu da se vrati jer je bas posrnuo golmanski. Nije on los golman, nebi dogurao do liverpula i PL, samo sto je sad predmet sprdnje i dok je tamo nema srece za njega.

avatar
xman
Monday, 23.07.2018
19:20

Bez sumnje njemu je najteze, nadam se da ce ostati jos ovu sezonu da igra kup i manje bitne meceve, da se malo stabilizuje, pa od sledece sezone, ako bude zahtijevao, nadje neki klub u kojem ce igrati. Od pravih navijaca ce uvijek imati podrsku, kao i svi ostali igraci

avatar
GoHardCAMPEONES
Monday, 23.07.2018
19:16

I dalje ga drzi potres mozga pa nastavlja da gresi :D

avatar
Normal one
Monday, 23.07.2018
18:50

"što će taj period moći da iskoristi da se mentalno oporavi nakon čega će moći da dokaže sebi i drugima da njegovi golmanski kvaliteti nisu sporni"-zapravo jedino sto nije sporno je da on nema kvaltet za Liverpul.Mislim da bi za njega bilo idealno da predje u neki osrednji tim Bundeslige i tamo brani bez pritiska jer se bojim da u Liverpulu nece izdrzati dugo pa makar igrajuci i samo nebitne kupove.