Karantin za sportiste, povređeni u najvećem problemu

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 15.03.2020.
11:03
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri i košarkaši madridskog Reala su već neko vreme u kućnoj izolaciji, kako će to uticati na njih?

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Centar madridskog Reala Trej Tompkins je imao pozitivne rezultate testa na Korona virus, pretpostavlja se da se zarazio na gostovanju u Milanu u okviru Evrolige.

Zbog toga su i košarkaši i fudbaleri madridskog Reala u karantinu, a španski list "AS" se pozabavio time kako se članovi "kraljevskog" kluba ponašaju u izolaciji.

Zinedin Zidan je sa svojim stručnim štabom sastavio program za fudbalere, koji oni moraju da ispoštuju kod kuće tokom karantina.

Instrukcije su naime slične onim za periode odmora, tokom Božića ili tokom letnje pauze, dakle, da povedu računa o ishrani, snu i odmoru, uz serije laganih vežbi na dnevnoj bazi.

Smatra se da karantin neće predstavljati problem za sportiste, koji bi u periodu od dve ili tri nedelje uz odgovoran rad bez problema trebalo da zadrže fizičku kondiciju potrebnu za povratak na teren.

Kazino baner

Ipak, postoji bojazan za sportiste koji su povređeni, kako će njihove povrede zarastati, ako ne budu mogli da primaju potrebnu negu.

Kondicioni trener moskovskog CSKA i reprezentacije Rusije Paulijno Granero je za "AS" otkrio da je to jedan od većih problema kod sportista u ovoj situaciji.

"Ovim igračima treba konstantna pažnja i fizičko prisustvo lekarskog osoblja i kondicionih trenera. Igrači sa povredama mišića moraju da imaju dnevne masaže i fizioterapiju i to je veliki problem za situaciju u karantinu", izjavio je Granero.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke