Kapiten Luka "hladan kao špricer": "Jedan od najboljih golova"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 21.06.2020.
08:59
Izvor: Sportske.net

Kragujevčanin je postigao sjajan gol u pobedi Kristal Palasa.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Kristal Palasa juče su gostovali na "Vitaliti" stadionu ekipi Bornmuta, koja se grčevito bori za opstanak.

Imali su "Orlovi" težak zadatak, ali su na kraju upisali tri boda, slavili su sa na gostovanju sa 2:0.

Bio je to četvrti vezani trijumf Palasa u Premijer ligi i to bez primljenog gola, što je istorijski podvig za ovaj londonski sastav.

Jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf bio je kapiten Luka Milivojević.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je postigao fenomenalan pogodak iz slobodnog udarca već u 12. minutu, samo 11 minuta kasnije nakon sjajne akcije Aju je povisio prednost Palasa svojim 25. golom u Premijer ligi, te je tako postao i najbolji strelac u istoriji takmičenja iz Gane.

Priznao je reprezentativac Srbije da mu je ovo bio jedan od najboljih golova u karijeri.

"Verovatno jedan od najboljih. Bio je to dobar slobodnjak, 1:0, ali mislim da je drugi pogodak bio jako dobar timski gol. Bilo je puno kretanja. Promenili smo stranu, Patrik je napravio potez, krenuo ka kaznenom prostoru, Kristijan je bio na prvoj stativi.

Na kraju, kada sačuvaš svoj gol, kada sačuvaš mrežu, odigraš dobro tokom svih 90 minuta, naročito nakon ovako velike pauze i to protiv tima koji se grčevito bori da ostane u ligi, znali smo da neće biti lako, ali smo počeli jako dobro
", izjavio je Milivojević.

Baner 11

Ovo je bila i prva utakmica "Orlova" posle pauze, prva zvanična iza zatvorenih vrata. Milivojević je istakao da im je pomoglo iskustvo iz prijateljskog meča koji su odigrali protiv Vest Hema, ali i da je dobra stvar to što može da se ostvari bolja komunikacija sa saigračima.

"Igrali smo jedan prijateljski meč sa Vest Hemom, ali samo jedan. Adaptiramo se, znamo šta da očekujemo. Znamo da ćemo čuti sve, ali neke od tih stvari možeš i da iskoristiš.

Mogu da ti pomognu na terenu, svi mogu da te čuju, možeš da pomogneš svojim saigračima. Moraš da ostaneš pozitivan i to je na kraju prednost. Naravno, volimo da igramo pred navijačima, ali kada je puno ljudi ponekad ne možeš da dobiješ prave informacije
", dodao je iskusni vezista.

Za kraj intervjua, koji je dao za sajt kluba, Milivojević je "hladan kao špricer" ocenio svoj slobodan udarac. Da li je bio nervozniji jer nema publike?

"Isto je. Ispred lopte ste, tu je zid, pokušavate da ubacite loptu u gol. Isto kao uvek", kratko i jasno je zaključio Luka Milivojević.

Milivojević je tako postigao i svoj 27. gol u Premijer ligi, treći iz slobodnog udarca.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke