Kapelov tim snova, neverica, tu je i igrač koji ga je najviše psovao!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 06.07.2019.
10:03
Izvor: Sportske.net

Retko ko mu se protivio, "Don" je na kraju karijere skinuo kapu majstoru...

EPA/YURI KOCHETKOV
EPA/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Fabio Kapelo je čovek čija reč ima težinu u italijanskom fudbalu, iako se povukao. Trenirao je velike klubove, najveće igrače, osvajao trofeje, teško mu je bilo da izabere najboljih 11 igrača, odnosno svoj idealni tim.

Na golu je naravno Bufon, sa kojim je radio dve godine u Juventusu, priča je bila završena zbog "Kalćopolija" brže nego što se očekivalo, na terenu Juve je uzeo dve titule, obe su mu tokom procesa i izbacivanja u niži rang oduzete.

Desni bek je Kafu sa kojim je Kapelo osvojio titulu u Romi, Maldini i Barezi, dva legendarna kapitena Milana čine štoperski tandem, a Roberto Karlos je levi bek. Kapelo je i sa njim osvojio titulu i odmah bio smenjen, 2007. u Realu.

Plejmejker je Redondo koga je vodio u prvom mandatu 1997. Argentinac koji je kultni fudbaler, bio je i u Milanu četiri godine, ali su ga povrede osakatile, morao je da se povuče, odbijao da uzme platu jer je bio povređen.

Na levom krilu, iznenađenje, u pitanju je Dejan Savićević. "Genije" je zbog naravi imao problema sa Kapelom, naime, nije se povinovao strogom režimu tadašnjeg trenera Milana, često zbog pravila o tri stranca nije bio u timu, ali svejedno, Kapelo mu je ovim odao priznanje, iako je bio česta meta psovki Crnogorca koje Zvonimir Boban nije smeo da prevede.

 Desno bi u napadu bio legendarni Raul, iza napadača bi igrao Toti koji i sam nije bio baš u dobrim odnosima sa Kapelom, a dva napadača su naravno Gulit i Van Basten, Holanđani koji su obeležili Kapelove najbolje godine u Milanu.

Ovaj tim je jasno previše ofanzivan, ali je Kapelo izabrao najbolje, među njima i crnogorskog genija Dejana Savićevića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Saturday, 06.07.2019
11:41

Hahahha, ali da nagalsimo juventus je uzeo 2 titule na terenu 😂😂😂😂. Uzeo ih tako sto su namestali utakmice 😂😂😂

avatar
REVOLT OF MILAN
Saturday, 06.07.2019
15:37

I to ''naravno'' je isto neprofesionalna konstatacija i tvrdnja.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 06.07.2019
11:03

Treba vratiti to pravilo tei stranca pa da vidimo da li bi samo kupovali ili bi razvijali svoju skolu

avatar
REVOLT OF MILAN
Saturday, 06.07.2019
10:16

Odavno je ovaj Kapelov tim poznat, a Savicevic je desno dok je Raul levo. Na DMC se dvoumio izmedju Redonda i Rajkarda. 7/11 (8/12) nasi igraci, a imajte u vidu da je KRALJ trenirao i Tirama, Kanavara, Zambrotu, Vijeru, Nedveda, Del Pjera, Trezegea, Ibrahimovica, jedino mi zao sto nije stavio i Sedorfa umesto Raula. Nije legenda slucajno najbolji (italijanski) trener svih vremena uz Trapatonija. Inace, niste na terenu uzeli te titule, te dve titule su Milanove.

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 06.07.2019
16:16

najbolji su Carlo,Lippi i Saki.

avatar
El Clásico leyendas
Sunday, 07.07.2019
14:32

a ono Fabio je top trener al u svakom timu sa kacio sa ponekim igracima. Trapatoni slazem se . al Lippi kao covek koji ima i LS i SP, Carlo sa 3 LS,i Saki koji je do Zidanovog Reala bio poslednji sa 2 uzastopne titule (a i covek je napravio revoluciju u fudbalu na neki nacin) su najbolji generalno gledano.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
14:18

I Kapelo i Trapatoni, sad sam se zaneo pa nisam video da cak ni Fabia nemas.

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 07.07.2019
14:18

I Trapatoni, mora i on.