Kapelo otkrio Bonućijev problem!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.12.2017.
10:10
Izvor: Sportske.net

Iskusni italijanski reprezentativac utopio se u sivilo svog novog kluba.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Leonardo Bonući je nesumnjivo jedan od najboljih defanzivaca na planeti, pa je letos mnoge začudila odluka Juventusa da ga pusti u redove Milana za oko 42 miliona funti, iako su samo leto ranije odbijali daleko više novca od klubova iz Engleske.

Govorilo se da je razlog njegov temperamet, da su u redovima "Stare dame" shvatili da će u svlačionici stvari biti bolje bez njega, ali istina je samo da su napravili dobar potez, kako Italijan ove sezone igra na neprepoznatljivo lošem nivou.

"Rosoneri" su u velikim problemima, a novopečeni kapiten često je bio na udaru zbog loših reakcija u zadnjoj liniji.

Fabio Kapelo je u izjavio za "Skaj Italija" otkrio koji problem na "San Siru" postoji kod Bonućija, a iskusni stručnjak smatra da je razlog to što Bonući ne znam da igra odbranu, te da mu sama formacija "Rosonera" ne dozvoljava da se istakne i pruža dobre partije u kontinuitetu.

"Bonući je najbolji italijanski defanzivac sa loptom u nogama, čak i jedan od tri najbolja na svetu.

Ali kod njega postoji jedan veliki problem, on ne zna da igra odbranu. Imao je idealnu situaciju u Juventusu, gde je igrao kao libero. On je savršen u odbrani sa tri defanzivca, ali muči se kada su četiri pozadi
", rekao je Kapelo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
petar8
Wednesday, 27.12.2017
15:35

najbolji u italiji,među tri u svijetu a nezna igrati obranu. jel on svjestan da priča o obrambenom igraću koji jedino mora znati igrati obranu. nekužim

avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 27.12.2017
15:20

Znaci dobar je za Barcu

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Wednesday, 27.12.2017
12:01

I probali smo tako i pokusali neko vreme da istrajemo u tome, ali povreda Kontija nas je ubila u pojam i upropastila nam je sezonu. Donaruma mladji- Musakio, Bonuci, Romanjoli- Konti, Kesi, Biglia, Rodrigez- Calhanoglu- Silva, Kutrone (Kalinic) ili Suso i Calhanoglu (eventualno Bonaventura), usmereni vise poludesno i polulevo na pozicijama veoma slicnim trekvartisti, a u spicu Silva ili Kutrone. Ta varijanta je konceptualno bolja, ali, ona bi podrazumevala prodaju najboljeg igraca...

avatar
GLU-PANTERI, PST!
Wednesday, 27.12.2017
11:51

Kralju, dobro je da si nam rekao na vreme, bas ti hvala, ej:-D By the way, nije 42 miliona funti vec 40 miliona evra jer na bonuse slobodnu mogu da zaborave sva sedmorica kojima je to po ugovoru trebalo da pripadne.

avatar
Barca4ever
Wednesday, 27.12.2017
11:50

Pre ce biti da mu odgovara petorica nazad a ne cetvotica.

avatar
Pera lozac
Wednesday, 27.12.2017
11:34

Ako znas da igras fudbal nema veze formacija sa istim.Jednostavno pad forme.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 27.12.2017
11:23

Kod njega postoji jedan veliki problem ne zna da igra odbranu... hahah najbolja stvar koju mozete da kazete za stopera. Ramos, Bonuci, Pike to su sve igraci koji veze nemaju sa defanzivom ali su se slihtali i igrali u napadackim timovima. Kad imas posed lopte 75% imas samo par situacija da se branis u mecu. Pa tako sad i Otamendi koji je smesan igrac deluje kao vrhunski stoper jer nema posla za njega u Sitiju. I ti igraci nikada ne treba da budu u tim izborima u timu prvenstva ili LS a uvek su.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 27.12.2017
12:12

znaci tom logikom Barci i Sitiju stoperi i ne trebaju Svi ti treneri su bas blesavi sto stoperski par Barce godinama nisu igrali Iniesta i Xavi oni jos bolje barataju loptom od Pikea i Maskerana

avatar
Sh
Wednesday, 27.12.2017
14:03

Jer je jelte lakse da odbranis situaciju u kontri kad su 2 stopera na 3 ili 4 protivnikova ofanzivca nego da sedis u svoj sesnesterac zajedno sa 10 saigraca ?

avatar
fudbalski sef
Wednesday, 27.12.2017
11:13

U milanu bi se i mesi utopio u sivilo