Kao u Kruševcu, šta Englezi traže od UEFA?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 26.03.2019.
10:21
Izvor: Sportske.net

Ponovo je rasizam tema broj jedan, uključila se i engleska vlada...

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

Englezi su prijavili rasističke povike nakon meča, a Sautgejt je posebno potencirao majmunske krike koje su neki navijači Crne Gore uputili Rouzu u finišu meča, nakon što je dobio žuti karton.

Podsetimo, pre sedam godina u Kruševcu kada je Rouz igrao za mladu reprezentaciju videli smo sličnu stvar, na kraju meča došlo je do opšte tuče.

Na meti rasista bili su i Hadson-Odoi i Sterling koji je proslavom kod gola, kako kaže, pokazao šta misli o ponašanju domaćih navijača.

Sautgej je rekao da će zaštititi igrače, umešala se i britanska vlada, naime, oni traže od UEFA žestoku kaznu za naše komšije.

Ponovo se pojavljuju priče o izbacivanju Crnogoraca.

"UEFA mora da donese jake mere i preduzme nešto", kaže ministar sporta Mims Dejvis, a navodi se da će i predstavnici organizacije koja se bori protiv rasizma tražiti izbacivanje Crnogoraca.

To nije realo, Jan Rajt optužuje Nion  da nikada ništa ne radi, a da će osim žaljenja i eventualne suspenzije stadiona, sve proći kao i do sada.

Ipak, to bi bio presedan i prestroga kazna, kako se već saznaje od nekih izvora u UEFA, prijava će biti razmatrana. Najverovatnije će Crnogorci morati da igraju nekoliko mečeva bez publike, izgubili su sa 5:1, prvi meč im je izmakla pobeda u Bugarskoj, ali jasno je da ne odustaju od borbe za drugo mesto, ništa nije izgubljeno, ali će pred praznim tribinama plasman na EURO 2020. biti još teža misija. U grupi su osim Bugara, Engleza i Crnogoraca, još i Česi koji su takođe primili pet golova protiv Engleza, kao i tzv. Kosovo koje je remiziralo protiv Bugarske kod kuće...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke