Kao pre tri decenije, da li je Napoli prodao titulu mafiji?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.11.2019.
09:45
Izvor: Sportske.net

Situacija slična danas, razne teorije kolaju gradom, navijači su besni i sve podseća na veliki lom krajem osamdesetih...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

U danima kada je Napoli na naslovnim stranama iz pogrešnih razloga i kada su igrači postali najveći neprijatelji grada i navijača, zbog pobune nakon meča u Ligi šampiona, optužbe i sećanja se vraćanu na 1988.

Tačnije na godinu u kojoj je Napoli ispustio titulu, i za koju se onda pričalo da je "prodata" Kamori.

Tačnije, golman Garela je bio jedan od vođa pobune u svlačionici protiv menadžera Bjankija, a optužbe su usledile nakon neverovatnih poraza kod kuće, protiv Sampdorije i Rome, kao i direktnog rivala Milana.

U neverovatnoj završnici Napoli je u poslednjih pet mečeva uzeo samo bod, a od marta do maja tim predvođen Maradonom je dobio svega dva meča.

Optužbe na račun trenera i pojedinih igrača su upućivale na to da su gubili na račun Kamore koja je zaradila ogroman novac kladeći se protiv Napolija. Jasno, istina ili laž, sve se brzo raširilo gradom, pa su navijači kao i danas pobesneli, stizale su pretnje na račun igrača, čak i samog Maradone koji nije igrao u poslednjim mečevima.

Napoli je dobijenu titulu predao Milanu, Kamora bi izgubila veliki novac da je bilo suprotno, makar su tako tvrdili izvori bliski klubu. Ta istraga je kasnije otvorena ponovo, protiv predsednika Ferlaina, ali i trenera Bjankija.

Zbog sumnje da su pokrenuli glasine, otpušteno je četiri igrača, uz Garelu, "ratni" Banji, Ferario i Bruno Đordano su dobili otkaze. Trener Bjanki je nagrađen dvogodišnjim ugovorom, Napoli je bio drugi i naredne sezone, ali su osvojili Kup UEFA.

Ipak, godinu dana kasnije, zamenio ga je Bigon i osvojio titulu.

Ali, pomenuta 1987-88, je ključna u čitavoj priči, to je prva titula Milana posle devet godina i početak najuspešnije ere u istoriji kluba...

Kažu da je situacija napeta danas kao u tim danima, protiv Đenove igrače čekaju poluprazne tribine i uvrede, čak je i Anćeloti bio blizu smene, ali su advokati odvratili DeLaurentisa od te ideje...

U svakom slučaju, za Napoli ništa novo...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pravi romanista
Saturday, 09.11.2019
13:20

Kako ne, jer je titula bila njihova i pre pocetka. Realno su tek 3i favoriti i tu mozda i zavrse, kao treci

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 09.11.2019
12:59

Kako ce drugacije milan do titule nego mutnjim radnjama, lazni velikan uzdignut sumnjivim tajkunskim novcem, politickim uticajem, namestanjem i drugim raznim malverzacijama. Da je pravde zavrsili bi u seriji b kao i juventus, ali imali su tad uticajnijeg taticu

avatar
REVØLT
Saturday, 09.11.2019
12:45

Milan je te sezone oba puta pobedio Napoli, 4-1 kod kuce i 3-2 u gostima, a i mi smo te sezone izgubili kod kuce od Rome.

avatar
The_Matrix
Saturday, 09.11.2019
10:58

Italijanski fudbal je u rukama mafije, zato juventus moze otvoreno da krade i pored vara