Kao MMA, sve dozvoljeno, Konte gubi 25 miliona zbog pogrešnog parkiranja?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.11.2018.
09:40
Izvor: Sportske.net

Nijedan udarac nije dovoljno nizak, a ono što će se dešavati izaziva nevericu. Rat svim sredstvima...

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Stvari su se toliko zakuvale između Antonija Kontea i Čelsija, da nijedan udarac nije nizak.

Naime, dva puta Italijan se nije pojavio na pregovorima o odšteti jer je sve predao sudu, to je za njega stvar principa. On traži ne samo platu za poslednju godinu, već i odštetu za narušeni ugled i propale šanse da nađe novi posao, Real ili reprezentaciju Italije, odakle je imao ponude.

Sve u svemu, ako sud presudi u njegovu korist Čelsi će morati da mu plati 24 miliona evra.

Oni ne nameravaju da plate ni cent, a šta navode kao razlog.

Prvo, pisali smo o tome, činjenicu da je porukom obavestio Dijega Koštu da ne računa na njega čime mu je smanjio cenu na tržištu, i pored toga Brazilac je prodat za klupski rekord od 66 miliona evra.

Ali, to je tek početak.

U Čelsiju tvrde da je Konte bio neprofesionalan, kršio klupsku disciplinu, kasnio na konferencije za štampu posle utakmice, nije se pojavljivao na okupljanjima marketinškog tipa, prezentacijama sponzora i sličnim stvarima.

I onda, ne, ne sanjate, parkirao je svoj Nisan na pogrešnom mestu, ostavljao automobil gde je hteo, umesto na za to predviđenom parking prostoru u trening centru u Kobhamu.

Zvuči neverovatno, ali je tako, dakle zbog lošeg parkiranja, između ostalog, Čelsi odbija da mu isplati platu za ovu poslednju sezonu koju nije stigao da odradi jer je smenjen.

Smenjen je inače 13. jula kada je već počeo pripreme, čime mu je onemogućeno, kako on tvrdi u tužbi da preuzme neki top klub, pošto su svi rešili problem trenera, a Čelsi je namerno odugovlačio, iako se znalo da od maja pregovara sa Sarijem.

Bilo kako bilo, sledi ogorčena borba, a 49-godišnji Italijan neće odstupiti, kako rekosmo, za njega je više pitanje principa, ne novca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 07.11.2018
14:44

Jako je zanimljivo da u svetu sveopšte pohlepe i potpunog ignorisanja principa, ljudi često potežu ta isprazna objašnjenja/opravdanja, za koja ih niko i ne pita, niti ih ko zatim ozbiljno shvata, kad već budu ničim izazvano izgovorena. Moćnija strana, u ovom slučaju Čelsi, ali to je pravilo i odnosi se na skoro sve koji stupaju u ugovorni odnos pojedinac : kompanija, nude i potpisuju, a kad stvar ne krene po njihovim očekivanjima, hoće da raskinu ugovor i ne isplate obaveze. Partizan, ali ja mislim da je to već uobičajeno u Srbiji (za Partizan znam, jer navijam i pratim), to radi redovno i u košarci i u fudbalu. Čekajte, ima li klub mogućnost da tokom pregovora kaže - dajem to i to, toliku platu, ali, ako se ne postigne rezultat, imam pravo da raskinem ugovor pre vremena. Naravno da ima i naravno da to ne kaže i da ne unese takvu klauzulu u ugovor, jer bi onda trener/igrač verovatno tražio više za period na koji potpisuje sa većim rizikom da ostane bez angažmana. Tako da je to - obična prevara i bezobrazluk. Zato navijam za svakog pojedinca koga pokušavaju da zahebu. Na primer, da su potpisivali ugovor sa Kontijem pod takvim uslovima, verovatno bi ugovor imao klauzulu sa većom nagradom za šampionsku titulu nego što je imao ovako, jer mu je ovako ponuđen stabilan posao na određen broj godina. Kod nas se uvek vrši pritisak na igrače i trenere da oproste dug!? Zašto da oproste dug? Zašto da se odreknu svog prava? O tome uvek govore oni koji ne potražuju ništa. Kad dođete u situaciju da vam firma duguje i hoće da vas otpusti i ohrabruje vas da joj usput oprostite dug, e onda pokažite tu svoju velikodušnost, pa oprostite firmi, koja god bila Delta, Zvezda, Partizan ili Čelsi. Da li vam mobilni operater oprašta račun, a kablovska? Ne? I dalje mislite da Konte, Đukić, Vujošević i ostali treba da oproste svojim klubovima?

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 07.11.2018
14:31

Konte na kraju nece dobiti nista,tako se cini. Jer u njegovoj prici se mnogo toga ne poklapa,iako mi je omiljeni trener koji je bio u Celsiju dobro se zeznuo ovde,kakvih 25 miliona platu za godinu dana bi dobio i nista vise od toga a Real je mogao i sad da preuzme da je htio,a i da je pitanje principa uradio bi nesto slicno kao u Juventusu i tako otisao iz kluba,ili recimo sto je Zidan sad uradio u Realu pa i Ronaldo,to je stvar principa

avatar
foreverblue
Wednesday, 07.11.2018
14:19

Don je apsolutno upravu za sve, ovo što radimo je sramotno.

avatar
stevan_vasic90
Wednesday, 07.11.2018
14:14

Pa sta je tu za nevericu? Ponasao se kao kauboj, bio nedisciplinovan, nije postovao nikakva pravila i hijerarhiju u klubu... a sad odjednom on drzi do svojih principa. E pa kad si tako principijelan, sad cemo i mi tebi da pokazemo nase principe.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 07.11.2018
12:28

E moj Konte, ne ide se u frku sa rogatima.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Wednesday, 07.11.2018
11:59

Kakvog crnog principa, stvorenje jedno halavo...

avatar
xman
Wednesday, 07.11.2018
11:20

Ma kakvih 25 miliona, nije njemu do toga, njemu je do principa

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 07.11.2018
10:51

Stvar principa bi bilo da je tacno godinu dana prije nego sto je smijenjen, kad je postalo jasno da ga ne pitaju nizasta, dao ostavku. Nakon titule sa posrnulim Celzijem, imao bi sigurno mnostvo ponuda i nastavio bi karijeru bez problema uzlaznom putanjom. Ovako, niko ne moze da me ubijedi da to nije stvar novca, u manjoj ili vecoj mjeri. Novca, koga bi ionako zaradio u Realu, Milanu ili vec nekom od vrhunskih klubova. Zato je Zidan ljudina, prije svega se bavis poslom kojim se bavis, novac dolazi kao posljedica toga sto dobro radis taj svoj posao...

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 07.11.2018
13:30

Slazem se delimicno i dao sam ti plusic ali ne mozes iskljuciti u potpunosti princip iz njegovog ponasanja i svesti sve na novac niti mozes tvrditi da je konte necovek ( ako je zidan ljudina ). Naime ono sto su uradili je bilo kvarno, imali su reseno pitanje trenera i znalo se da ce biti smenjen ali su sacekali najgori momenat za njega i onda odbijaju da mu daju ugovorom zagarantovani novac. Vidis, koliko je do novca ( koji jeste mogao zaraditi i drugde ) toliko je i do principa jer klub ima istoriju da se prema trenerima ponasa ovako a Konte ocigledno ne dozvoljava da bude jos jedan u nizu sto znamo i iz njegovih igrackih dana. Stobse reklo udario junak na junaka.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 08.11.2018
00:01

Ovo odgovaram nikki-ju. Kako on moze da sabotira klub kada nema nikakvu mogucnost za to. Prvo ne igra on nego igraci te ako neko sabotira klub to su igraci koji su mozda sabotirali njega ali to nije njegova odgovornost. Recimo Azar koji sada razbija u tom periodu nije mogao da se sastavi a znamo da nije jedini. Drugo klub ne dozvoljava trenerima da vode transfer politiku pa i u tom smislu ne razumem kako je sabotirao klub ? Doveo im je Alonsa osvojio im je titulu i kup, dobio otkaz i sada nece da mu daju pare ?

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 07.11.2018
19:02

Ostali su dobili obestecenje bez problema. Murinjo dva puta, onaj nesrecnik Boas pa niko nije dao novac kao Roman za to. Sa Konteom je drugacije ja iskreno verujem da je sabotirao klub u drugoj sezoni da bi dokazao neku poentu. Februar, mart je bio uzasan, ne igramo LS, doveo ocajne igrace odgovoran je mnogo i kostao nas je vise od 100m.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 07.11.2018
14:23

I ja se djelimicno slazem s tobom. :) Nisam negirao da je prinicip u pitanju, samo da ima i do novca, i to dobar dio. Vec sam napisao, ako nije htio biti jos jedan u nizu - trebalo je da odseta kao iz Juventusa, u sred priprema, kad je bilo jasno da je sezona bacena. Navodno bi morao da plati neke penale da je dao ostavku, sto jos pojacava utisak da je vise do novca nego do principa.