Kao grom iz vedra neba, Arsenal našao neočekivanu zamenu za Emerija!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 27.11.2019.
10:17
Izvor: Sportske.net

Njega niko nije pominjao, sada je prvi kandidat. Španac je na pozajmljenom vremenu, čeka se smena...

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Emeri je na izlaznim vratima, ključni igrači su protiv njega, i dalje ga drži Raul Sanilehi, ali još jedan kiks, tačnije čeka se još jedan neuspeh da Španac bude smenjen.

Klub je prelomio, isplatiće mu i odštetu od pet miliona evra kako bi se oslobodio bivšeg trenera Sevilje i Pari Sen Žermena.

Ostaje samo tehnika, kako to izvesti, jer Arsenal nema težak raspored u naredna tri meča, sa devet bodova bi popravio šanse za četvrto mesto, međutim, niko ne veruje da u ovakvoj formi mogu da pobeđuju u seriji.

Pominjani su Arteta, Edi Houv, čak i nerealne mete kao Poketino, ali od toga nema ništa.

Prvi kandidat je Nunjo Espirito Santo, menadžer Vulvsa. Arsenal je već stupio u kontakt sa njegovim menadžerom, Mendešom kako bi se raspitao o mogućnosti da odmah preuzme klupu.

To će biti teška misija, Portugalac je prošle godine napravio sjajan rezultat sa Vulvsima, nakon što ih je pre dve godine uveo u PL. Ove su lošije počeli zbog LE, ali su sada peti na tabeli i pred prolećem u Evropi.

Nekadašnji golman, ali i trener Portoa, kao i Valensije, radi odličan posao, jedna zanimljivost vezana za njega je da je postao prvi klijent Mendeša, koji je držao restoran u koji je Espirito Santo ili "Sveti duh" na portugalskom navraćao.

On je bio zamena kao golman, čak i Baiji u onoj legendarnoj ekipi Portoa koja je sa Murinjom osvojila tripletu, branio je za Dinamo iz Moskve, na kraju završio kao rezerva Portoa.

U svakom slučaju kao trener je mnogo uspešniji.

Ako, odbije da odmah dođe na klupu, što je verovatno jer sa Vulvsima ima obećavajuću sezonu, onda bi Arsenal navodno postavio Ljungberga koji je trener rezervi do kraja sezone, a Stiva Boulda direktora akademije kao tutora Šveđaninu.

Dolasko Espirita Santa, Arsenal bi mogao da računa na dovođenje i nekih Mendešovih igrača, recimo Rubena Neveša ili Raula Himeneza iz Vulverhemptona, ali i još par kvalitetnih fudbalera o kojima se brine Mendeš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BancheS_Arsenal
Wednesday, 27.11.2019
14:23

Neozbiljan klub c c c

avatar
Red blood
Wednesday, 27.11.2019
11:24

Pre par dana sam na tu temu napisao Nunjo Espirito Santo.
Mislim da covek ima ideju sta raditi sa ogranicenim budzetom.
Mada,u ovom trenutku,pitanje je da li mu je to korak napred u karijeri.
Ovako ima sigurnu sredinu,dobar tim,sve bolje rezultate,vremena da se dokazuje za neku vecu i jacu ulogu od Arsenala,koji od odlaska Wengera (koliko god da su ga pljuvali poslednjih godina) nema kompas.