"Kanarici" će biti "očerupani", ili pak neće?

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.02.2020.
10:44
Izvor: Sportske.net

Nemac je napravio ekipu koja voli da se nadigrava, mogu li momci sa "Kerou rouda" da naprave čudo?

screenshot - twitter.com/NorwichCityFC
screenshot - twitter.com/NorwichCityFC

Povezane vesti

U Noriču se sinoć probudila nada.

Savladan je trećeplasirani Lester, ekipa Danijela Farkea je uspela da dobije "Lisice" kao gost i pritom da sačuva mrežu.

Neko bi rekao da su imali sreće što Džejmi Vardi ne igra, ali jasno je da je ekipa Brendana Rodžersa mnogo više od Vardija i da je za "Kanarince" podvig da na gostovanju sačuvaju mrežu, kako su to uradili samo tri puta, od toga su slavili samo protiv Evertona kao gosti, te im je ovo bio tek drugi trijumf na gostovanjima po povratku u elitni rang ove sezone.

Ipak, iako su rezultati uglavnom izostajali ove sezone, fudbaleri Noriča mogu da se pohvale činjenicom da igraju atraktivan i hrabar fudbal, Farke se pokazao kao odličan trener, koji gaji moderan stil sa puno presinga, ali jednostavno "Kanarinci" nisu imali kvalitet da ostvare mnogo bolje rezultate u dosadašnjem toku sezone.

Danijel Farke Noric

Pobeda na "King Paueru" daje nadu da bi se moglo do opstanka, ali šta god da se desi rečenica novinara "Mirora" Džona Krosa na najbolji mogući način opisuje ekipu sa "Kerou rouda" u ovom trenutku.

"Norič siti mora da je najbolji poslednjeplasirani tim u istoriji Premijer lige".

Nakon 28 odigranih mečeva imaju 21 osvojen bod, tri manje od Votforda i Vest Hema, koji imaju i utakmicu manje, četiri od Vile, pet od Bornmuta, svi oni imaju po meč manje.

Opstanak ne deluje kao nemoguća, ali ipak deluje kao vrlo teška misija, do kraja sezone dočekuju Sautempton, Everton, Brajton, Vest Hem i Barnli, gostuju Šefildu, Arsenalu, Votfordu, Čelsiju i Mančester sitiju u poslednjem kolu.

Imaće pakleno težak zadatak, ali definitivno neće odustati dok god bude postojala i matematička šansa za opstanak, o tome govori i oduševljenje dugogodišnjeg veziste kluba Tetija, kada je sinoć saznao da je proglašen za igrača utakmice.



Sa razlogom su pokupili simpatije velikog broja ljubitelja fudbala, igraju fudbal na pravi način i sa pravim motivima i nema sumnje da bi mnogi želeli da ih i naredne godine gledaju u eliti, to mišljenje ipak ne dele neki klubovi iz Premijer lige, koji u njihovom ispadanja vide potencijalna pojačanja.

Nekoliko igrača se pokazalo izuzetno dobro u konkurenciji sa najjačima na Ostrvu, pa se pojedini klubovi bez sumnje nadaju da bi "Kanarinci" ponovo mogli da završe u Čempionšipu, što bi im dalo priliku da ih "očerupaju".

Baner

Među najinteresantnjima su dva momka koja su sinoć srušila Lester, bekovi Maks Erons i Džamal Luis.

Erons je upisao asistenciju kod Luisovog pogotka, kojim je upisana pobeda na "King Paueru", ovaj dvojac je tokom tekuće sezone pokazao ozbiljan potencijal.

O Eronsu se u superlativima govorilo i pri početka sezone u Premijer ligi, brojni timovi iz elite su ga pomno pratili još dok je igrao u drugom rangu, o Luisu se nije tako glasno pričalo, ali se znalo da poseduje veliki potencijal i da je ovaj dvojac velika snaga ekipe Danijela Farkea.

Još jedan momak je skrenuo veliku pažnju, u pitanju je talentovani vezista Tod Kentvel, na kojeg je oko već bacio Jirgen Klop i mnogi ga već od naredne sezone vide na "Enfildu", sve i da "Kanarinci" magično opstanu u eliti.

Luka Milivojevic Tod Kentvel Kristal Palas Noric

Temu Puki je pokazao da ume da pogađa i u najjačem rangu na Ostrvu, pa bi u slučaju ispadanja mogao da dobije šansu u nekom od povratnika u elitni rang naredne sezone ili u nekom od timova koji će se izvesno boriti za opstanak, ako ništa, zaslužio je povišicu, kako je jedan od najslabije plaćenih prvotimaca "Kanarinaca", pa samim tim u Premijer ligi.

Baner

U tefterima skauta nekolicine timova iz elitnog ranga našlo se i ime Bena Godfrija.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je pokazao da poseduje sve što je jednom savremenom centralnom defanzivcu potrebno, ima odlične fizikalije, dobro čita igru i "ume" sa loptom, tehnički je vrlo dobro potkovan, što znači da bi mogao da odgovori zahtevima današnjih ekipa. Iskustvo će s godinama doći, pa je utisak da bi Godfri mogao da postane kvalitetan štoper u Premijer ligi, ko zna, možda i potencijalni reprezentativac Engleske. Totenhem je pokazao interesovanje za njegove usluge u januaru, ako Norič ispadne, biće još zainteresovanih strana, a pritom se "Kanarinci" neće mnogo pitati.

Norwich Noric

Videćemo kako će ova priča završiti, neko bi rekao da je uprava kluba iz Norfoka napravila odličan posao, uspeli su da uvedu tim u Premijer ligu bez prevelikih ulaganja, dobili ogroman novac od TV prava, pritom su se pojedini igrači sjajno pokazali u elitnom rangu, što bi moglo klubu da donese još profita i izvesno je da će doneti, a čini se i da će nazad u Čempionšip, što će značajno smanjiti troškove, pa bi "Kanarinci" na leto mogli da se nađu u velikom plusu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke