KAN - 'Slonovi' u finalu!

Autor: Boban Filipović
sreda 04.02.2015.
21:58
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Obale Slonovače prvi je finalista Afričkog Kupa Nacija, pošto je u polufinalu opravdala epitet favorita i savladala Demokratsku Repbuliku Kongo rezultatom 3:1.

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Na prvi gol na stadionu 'Bata' u Bati čekalo se 20 minuta, kada je Jaja Ture sa ivice šesnaesterca poslao pravi projektil prod prečku Roberta Kidiabe.

Boni je 'muljao' loptu oko levog roglja kaznenog prostora rivala, njegov novi saigrač iz Mančester Sitija naleće na nju, bomba, 1:0.

Međutim, prednost 'Slovova' potrajala je svega tri-četiri minuta. Beili je nespretno inervenisao pred svojim golom nakon centaršuta s desne strane, igrao je rukom, sudija pokazuje na belu tačku, Mbokani je preuzeo odgovornost i šalje loptu uz samu stativu Gbohuovog gola - 1:1.

Ipak, Obala Slonovače do odlaska na odmor uspeva da vrati prednost, doneo ju je Žervinjo, krilni napadač Rome je iskoristio pravovremenu asistenciju Bonija, 'otvorio' stopalo i postigao zaista lep gol.

Pitanje pobednika je rešeno u 68. minutu, Kanon postiže treći gol za 'Slonove' za konačnih 3:1. Ovaj defanzivac se najbolje snašao u protivničkom šesnaestercu posle kornera, uhvatio je 'otpadak' nakon dobre intervencije lucidnog Kidiabe i iz neposredne blizine kolenom zatresao mrežu.

Equatorial Guinea Soccer African Cup

Obala Slonovače u finalu čeka boljeg iz duela između domaćina, Ekvatorijalne Gvineje i Gane. DR Kongo će se boriti za treće mesto sa poraženom ekipom.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke