Kakva priča, "Tigar" odbranio penal Ronaldu, od ove sezone je napadač, debitovao golom!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.02.2020.
09:14
Izvor: Sportske.net

Može se reći da je ispunio sve svoje snove...

EPA-EFE/SIMONE VENEZIA
EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Povezane vesti

Sećate ga se verovatno, na kraju krajeva oprostio se prošle godine, iuvek je govorio da novac nemac veze sa igrom, odbijao ponude da bude rezerva u većim klubovima, kako bi bio standardan.

Stefano Sorentino je imao dugu karijeru, krajem prošlog veka branio za Torino punih pet godina, zatim posle pozajmica završio u AEK-u, vraćao se u Kjevo u dva navrata, postao legenda kluba iz Verone, a između je tri godine čuvao mrežu Palerma. Uvek lider ekipe, prošao je školu Lacija, bio u Juventusu u omladincima, odbijao kasnije da se vrati u Juve da bude rezerva Bufonu, a takođe nije želeo ni da sedi na klupi u Romi.

Sjajno golman je završio karijeru u Kjevu, ili smo tako mislili. Ali, fudbal mu je u krvi, otac Roberto je bio golman i kapiten Katanije i sada je trener Ćerva koji nastupa u amaterskoj ligi.

Stefano je rešio da nastavi fudbalsku karijeru, ali kao napadač.

On je u prvoj utakmici dao gol, pa je priča zaista neverovatna, prošle godine je Sorentino odbranio penal Ronaldu u utakmici Kjeva i Juventusa, ove sezone u petoj ligi debituje golom na mestu napadača.

Naravno, radi se o potpunim amaterima, na Apeninima postoji veliki broj regionalnih petih liga, do profesionalnih timova su još dva ranga takmičenja, pa će Sorentino teško ponovo postati profesionalac, ali nastavlja sa karijerom i to u dresu sa brojem 11.

O svojoj želji da zaigra posle golmanske karijere, Sorentino je pisao u autobiografiji "Oči Tigra", što je aluzija na njegov nadimak, "Tigar" koji ga je zbog hrabrosti u duelima pratio kroz čitavu karijeru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke