Kakva ''ludnica'', Flamengov spektakularni finiš za trofej Kopa Libertadores!

Autor: Darko Mitrović
subota 23.11.2019.
22:58
Izvor: Sportske.net

Proključao je ''Munisipal'', River u šoku!

Beta/AP Photo/Ernersto Arias
Beta/AP Photo/Ernersto Arias

Povezane vesti

Ekipa Flamenga osvojila je večeras trofej Kopa Libertadores!

Brazilski tim je do trofeja došao spektakularnim preokretom u finišu meča protiv River Plejta rezultatom 2:1 na ''Munisipal'' stadionu u Limi.

River je u najvećem delu meča bio bolji rival, rano je i poveo, već u 14. minutu golom Rafaela Borea, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala, posle entaršuta Fernandeza sa desne strane.

Flamengo je praktično bio bezopasan u većem delu meča, tek u 57. minutu velika prilika za brazilski tim, nekoliko udaraca je izblokirano ispred gol linije, ali posle jdnog od tih udaraca, lopta je pogodila u ruku De la Kruza. Usledila je konsultacija sa VAR sobom, ali na kraju ništa od penala.

Vreme je prolazilo, činilo se da Flamengo nema snage dauzvrati udarac, ali onda u samom finišu Gabrijel Barbosa postiže dva gola za neverovatan preokret, u 89. i 92. minutu!

Pre izjednačujućeg gola, dugo je ekipa Flamenga ''plela mrežu'' oko kaznenog prostora Rivera, a onda De Araskaeta pronalazi Gabrijela Barbosu, koji iz peterca prosleđuje loptu u mrežu.

Naravno, ovaj gol je prilično uzdrmao ekipu Rivera, ali pravi šok Gabrijel Barbosa im je priredio u drugom minutu nadoknade. Duga lopta bila je upućena ka njemu na ivici kaznenog prostora. Tu se Barbosa izborio sa dvojicom svojih čuvara, uspeo daiskontoliše loptu i na kraju uputi snažan i precizan udarac za veliko slavlje navijača Flamenga - 2:1!

Do kraja i dva crvena kartona, za Palasiosa kod Rivera i junaka utakmice, Gabrijela Barbosu sa druge strane, proključale su strasti, ali više nije bilo vremena da se bilo šta ponovo promeni na terenu.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
chino20
Sunday, 24.11.2019
13:26

Kakve igrace imamo na pozajmicama(Gabigol,Ikardi,Perisic,Naingolan,Joao Mario,Karamoa,Radu,Pinamonti,...) a Konte nema sad igraca da sastavi tim za LS 🙁🙁

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 24.11.2019
11:20

Lepota fudbala :)

avatar
Rio48
Sunday, 24.11.2019
00:37

Koliko ste tekstova posvetili ovom finalu 7 dana unazad? Pisete o nebulozama, a o ovom spektaklu mrvice. O mrtvom Milanu 10 vesti dnevno, o Junajtedu takodje... Tanak portal.

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 24.11.2019
00:19

Inter (Marota) bi trebao da izvuče više para za Gabrijela Barbosu. Pominju se 23 miliona što je realno malo, s obzirom na današnje tržište i dominaciju Gabigola u južnoameričkom fudbalu. Real je, recimo, platio Vinisijusa i Rodriga po 50+ miliona, koji nijesu ni blizu bili dokazani kao Gabrijel.

avatar
Amalainter
Sunday, 24.11.2019
10:03

Ma nisu ga trebali ni oterati iz Intera..nije u opste dobio priliku da igra..mene jako podseca igrom na Aguera..jako dobar igrac-i da, vredi mnogo vise od tih 23 miliona
Po meni ce ga Flamengo otkupiti posle osvajanja ovog trofeja i preprodati za vece pare

avatar
Amar Zornic
Sunday, 24.11.2019
12:08

Pa bolje da mu da daju jos jednu sansu , mali je ubica i pod Konteom bi mogao explodirati . Svakako nemaju neku sirinu u spicu