Kakva ekipa - Elenio Erera, Luis Aragones, Dijego Simeone i - Radomir Antić!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 02.04.2020.
09:40
Izvor: Sportske.net

Veliko priznanje za srpskog trenera.

marca.com
marca.com

Povezane vesti

Renomirani madridski list, Marka, pokrenula je anketu za najboljeg trenera u istoriji Atletiko Madrida, a u odbranom društvu nalazi se i Radomir Antić.

U anketi Marke nalazi se još šest velikana, hronološkim redosledom - Rikardo Zamora, Elenio Erera, Marsel Domingo, Luis Aragones, Havijer Agire i Dijego Simeone.

Dok svi znamo šta je sve Dijego Simeone uradio za Atletiko u protekloj deceniji, podsetićemo da je Luis Aragones vodio Madriđane u čak četiri navrata, dok je tu i legendarni Elenio Erera, tvoran "katenaća", koji je doneo Atletiku dve titule.

Bez dileme, očekuje se da Dijego Simeone osvoji prestižno priznanje, rezultati ankete koja je i dalje u toku, ubedljivo je na strani Argentinca, a prati ga legendarni Luis Aragones.

Ipak, to ne umanjuje značaj i uspehe našeg Radomira Antića koji je u tri navrata vodio Atletiko Madrid.

U istorijskoj sezoni 1996/97, sa Milinkom Pantićem u ekipi, Atletiko je osvojio duplu krunu u Španiji.

Kazino baner

Nakon toga, Antić je vodio Atletiko još u dva navrata. U sezoni 1998/99, u drugom delu zamenio je Ariga Sakija, ali nije uspeo da spasi sezonu, Atletiko je završio tek na 13. mestu, doduše, Antić je vodio i tim do finala Kupa kralja, ali je tamo izgubio od Valensije (3:0), pa je dobio novi otkaz.

Ipak, godinu dana kasnije, od februara 2000, Antić je prihvatio da nasledi Klaudija Ranijerija u najtežem trenutku, kada je Atletiko bio u zoni ispadanja. Antić je dobio otkaz u pretposlednjem kolu, kada je Atletiko i matematički ostao bez šanse da ostane u La Ligi. U Kupu kralja, opet je vodio tim do finala, trećeg na klupi Atletika, ali je i ovaj put izgubio, od Espanjola.

Inače, treba dodati da je Radomir Antić jedini trener na svetu koji je trenirao tri najveća španska kluba. U sezoni 1991/92 vodio je Real Madrid, da bi u 2003. godine sedeo na klupi Barselone.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 02.04.2020
10:54

I jedan od samo dvojice koji je trenirao dva supergiganta. Ja sam mislio da je Luis Aragones mnogo trofejniji.