Kakva drama u finalu - ''Slonovi'' vladaju Afrikom!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.02.2015.
23:03
Izvor: Sportske.net

Posle dramatične penal-serije u finalnom duelu protiv Gane, selekcija Obale Slonovače osvojila je Kup afričkih nacija! Golman Bubakar Bari junak trijumfa!

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Finale nije opravdalo očekivanja tokom 90, a zatim i 120 minuta, u kojima nije bilo previše prilika, ni na jednoj, ni na drugoj strani, pa je rezultat 0-0 bio i logična posledica toga.

Ali, zato je odlučujuća ''penal-lutrija'' donela pravu dramu. Trajala je čak 11 serija, a u junaka je izrastao golman Obale Slonovače Bubakar Bari, koji ne samo što se istakao odbranama, već je postigao i gol odluke!

Penal serija je počela katastrofalno za Obalu Slonovače! Posle prve dve serije činilo se da je maltene sve rešeno, pošto su i Boni i Taljo promašili, dok su na drugoj strani Vakaso i Džordan Aju bili precizni, za vođstvo Gane od 2:0.

Međutim, u sledeće dve serije potpuno drugačija slika! Akua i Ačeapong su svojim promašajima potpuno ''vratili u život'' protivnika, jer su Orije i Dumbija pogađali, za izjednačenje na 2:2.

Pred početak pete serije, golman Obale Slonovače pokušao je da dekoncentriše Andrea Ajua, žaleći se na povredu, ali je Aju pogodio, vidno besan zbog postpuka Barija.

Na drugoj strani siguran je bio Jaja Ture, pa je posle pet serija rezultat bio 3-3.

Serija je nastavljena, i prilično je potrajala, s obzirom da su i jedni i drugi bili precizni, sve do 11. serije, kada je Bubakar Bari odbranio udarac golmana Gane Razaka!

Zatim su njih dvojica promenili uloge, Bari je šutirao i - ponovo nadmudrio Razaka!

Gol za pobedu i trofej Kupa Afrike!!! Obala Slonovače je novi šampion Afrike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Monday, 09.02.2015
00:06

dosadna utakmica. gledao sam samo penale i to je najbolji deo utakmice :)