Kako vam se sviđa nova Barsa, šta je promenio Kike Setijen?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 20.01.2020.
11:30
Izvor: Sportske.net

Za neke je sve i dalje na Mesiju, drugi ipak primećuju promene...

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERT
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERT

Povezane vesti

Barselona je dobila Granadu, za mnoge nije se ništa promenilo, i dalje je sve na mediju koji mora da rešava utakmice, dok drugi ipak nalaze dobre strane Kike Setijena i upozoravaju da Rim nije izgrađen za jedan dan.

Šta je novo u pristupu Kantabrijca?

Barsa igra agresivnije što pokazuje broj startova i oduzetih lopti. Takođe, brojevi idu u prilog novom treneru, Granada je jednom šutnula na gol, što je posledica agresije i naravno poseda lopte.

Primetno je da Setijen isnistira na bokovima, da su Alba i Roberto imali mnogo više loptu nego kod Valverdea. Bila je to klasična 3-5-2 formacija, Buskets je dobio više slobode, a čini se da je i ekipa dinamičnija nego u 4-3-3 mada je bilo perioda igre kada je tim igrao u staroj formaciji.

Očigledno je da ovo mnogo više liči na Pepovu Barselonu koja napada loptu na protivničkoj polovini i pokušava da presingom što brže dođe do gola. To je Krojfov pristup, Valverdeu se zameralo da je previše konzervativan.

Na kraju krajeva, ovo su prvi utisci, a sve će zavisiti od rezultata.

Već sledećeg vikenda biće mnogo veće iskušenje na "Mestalji" gde ih čeka neugodno gostovanje Barseloni, tamo ne prolaze dobro, Barsa je u poslednja četiri meča samo jednom pobedila Valensiju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Liga BBVA
Monday, 20.01.2020
20:54

Najbolje nam se sviđa kada za 2-3 dana objavite komentare, pa ko se seti možda i pročita kako nam se sviđa... pardon, kako nam se sviđala Barsa pre 2-3 dana. :(

avatar
Don Andres
Monday, 20.01.2020
19:47

Naravno da ce u barsi uvijek sve ici preko messija. Glupo bi bilo ne iskoristiti takvog vanserijskog fudbalera do maksimuma. Sto se novog trenera tice tesko je za nedelju dana treniranja nametnuti bilo sta pozitivno igracima u kojima je ubijan fudbal godinama unazad. Doduse jasno se vidi da ce akcenat biti na posjedu i visokom presingu sto me raduje. Trenutno je problem nedostatak kvalitetnog centarfora i to ce setijenu otezati posao ali sta da se radi, tako je kako je.

avatar
Mirjevac
Monday, 20.01.2020
18:02

Barca sa ovim trenerom Kikeom Setijenom, je bolje i sigurnije igrala i mislim da se vraca svojoj prepoznatljivoj igri, po kojoj je barca bila poznata! Kad je Valverde bio trener, on je barcinu prepoznatljivu igru unistio i postavio defanzivnu igru i gubiticnu, barcina igra pod Valverdeom je igrala nesigurno i uvek se strepelo dali caa da izgubi ili da pobedi ili nereseno! Sinoc je barca odigrala odlicno i sigurno, sa posedom lopte od oko 82 % posedovanje lopte i 1005 pasova, tako da se videlo da promene ima! Mesi sinoc nije bio u formi, a svi igraci su njemu davali loptu da bi on opet bio naj bolji strealca ali nije ga htelo, nesto je imao problem sa butinim video se zavoj! Mislim da novi trener treba da sredi napadacko mesto i napadackog igraca posto sinoc sa tri igraca nije islo dobro! Ali sve u svemu sa prvom utakmiicom i tek nedelju dana novi trener je dobro uradio!

avatar
P. S.
Monday, 20.01.2020
15:12

Za sada jedina dobra stvar kod Setijena je ta što više ne gledamo Valverdea na klupi Barse. Ideje da špic Grizman igra šta god samo ne špica (čak i kada je Suarez povređen), kao i da se dešnjak (Fati) gurne na desno, a levak (Grizman) na levo krilo i nisu baš nove. Rakitiću nije mnogo smetalo što je pomeren na levu stranu, jer je podjednako beskoristan gde god da je na terenu. Vezni red Busquets-Rakitić-Vidal je skoro u potpunosti ispunio očekivanja u smislu brzine i tranzicije (što se najbolje moglo primetiti od kada je ubacio Puiga), uprkos tome što je Busquets pružio možda i najbolju partiju ove sezone,

Sa taktičke strane insistiranje na prolasku kroz sredinu (gde je bunker gostiju najgušći) tako što je Messi trebao da prođe kroz 4-5 igrača Granade (solo ili duplim pasom na dva kvadratna metra) i zabije gol je nešto što smo gledali mnogo puta do sada. Granada se jasno opredelila za potpuni bunker (sa povremenim visokim presingom da se ulovi greška zadnje linije Barse) i bez ikakvih ambicija da kroz napad ugroze gol Barse, bar u prvih sat vremena. Kasnije nisu ni mogli jer su ostali bez jednog igrača (zbog čega su i primili gol), ali je uprkos tome stativa morala da spasava gol Ter Štegena.

Previše je rano za bilo kakve zaključke, ali će već u narednih nekoliko utakmica stvari biti jasnije bar u smislu izabranih igrača, njihovih pozicija i zalaganja kompletnog tima na terenu.

avatar
Benz9
Monday, 20.01.2020
14:28

Kike na klupi, Ernesto na terenu...

avatar
Rise up
Monday, 20.01.2020
13:10

Videcemo kada budu jaci protivnici i kada bude neko gostovanje ali postoje neke promene to je cinjenica.Igra je brza,veci je broj tih kratkih pasova.

avatar
Misosesic
Monday, 20.01.2020
13:04

Ljudi sta je vama Pepova Barsa je imala Xavija i Inijestu na sredini terena a ova Barsa ima Rakitica i Vidala,desni bek je bio DaniAlves a sada Roberto Pepeova Barsa je imala Puyola kao glavnog u odbrani a sada je lider odbrane Pike.Nije sve do trenera ima nešto i do tima.

avatar
P. S.
Tuesday, 21.01.2020
16:01

Ima nešto i do tima? Ne, ima mnogo do tima, što ne znači da treba da ga vodi neko ko će od njih praviti duplo gori tim nego što jestu. Imala je Pepova Barsa i Dos Santosa, braću Alcantara, Fabregasa, Vazqueza, Hleba, Afellaya, ali su igrali Xavi i Iniesta. Imala je ona Barsa i Bartru, ali je igrao Dani Alves. Ova Barsa nema igrače te klase, ali imaju Artura i Puiga, a igra Rakitić, ima ova Barsa Semeda, ali igra S. Roberto itd. Imala je ova Barsa i Neymara, pa ga više nema, imala je i Kutinja, pa ni njega više nema. U onoj Barsi nije Dani Alves sedeo na klupi ili igrao levog beka da bi Bartra igrao desnog itd. I što je najvažnije ona Barsa nije igrala jadnički i kukavički ni kada ih je razneo Bayern (7:0 u dve utakmice), nego očajno, dok ova Barsa igra jadno i kukavički i kada pobeđuje, a kamoli kada gubi od Rome i Liverpoola.

avatar
fadsasdfads
Monday, 20.01.2020
12:51

Apsolutno nista sudija je i dalje njihov najbolji igrac vec deceniju ipo krenule je od Ovreba 😁

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Monday, 20.01.2020
12:33

Haha vau dobio granadu 1:0 sa igračem više 😂