Kako to rade u komšiluku - ''Pravimo najlepši stadion u Hrvatskoj, jer Dinamo to zaslužuje!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 12.09.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net, jutarnji.hr

A Hajduku lepe reči...

Epa/Antonio Bat
Epa/Antonio Bat

Povezane vesti

I dok se u Srbiji očekuje početak izgradnje Nacionalnog stadiona, modernizacija Zvezdinog i Partzanovog, kao i još nekoliko stadiona širom Srbije, u Hrvatskoj je juče snažno odjeknula najava izgradnje novog stadiona u Zagrebu, na kojem će kao domaćin igrati najtrofejniji tamošnji klub Dinamo.

Sve bi trebalo da bude završeno u naredne dve godine, a to je juče potvrdio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

''Mi ovih dana privodimo kraju razgovore s rukovodstvom kluba po pitanju stadiona, a ako vam ja nešto obećam, to vam je kao amin. Planiramo izgraditi stadion koji će moći posetiti 25 do 30 hiljada ljudi, na ponos Zagrebu, ali i celoj Hrvatskoj.

Napravićemo kompleks lepši od 'poljudske lepotice'. Projekat će trajati sledeće dve godine, a fudbalerima Dinama zahvaljujem se što su se plasirali u jedno elitno takmičenje u kojem će igrati protiv Mančester sitija, Atalante i Šahtjora. Zaslužili ste samo najbolje, a ja ću Zagrebu pokušati vratiti deo toga što mu je dao kroz ove godine, izgradnjom stadiona'', istakao je Bandić, a prenose ''Sportske novosti''.

Ono što je nedostajalo sadašnjem ''Maksimiru'', novi stadion će imati - publika će biti mnogo bliže terenu, toliko blizu da će navijači moći da dodirnu igrače pored aut linije!

Napravićemo najlepši stadion u Hrvatskoj jer to Dinamo zaslužuje. Imam viziju da će naši navijači, Bad Blue Boysi moći dotaknuti igrače uz aut-liniju, tako da sve funkcioniše kao u pozorištu. Atletsku stazu ćemo pomaći, ona će biti 100 metara dalje iza bazena.

Planiraju se i pomoćni stadioni kao i izgradnja garaža. Mnogim uspešnim generacijama dinamovaca dužni smo ovaj stadion'', objasnio je Bandić.

Dinamovom najvećem rivalu Hajduku uputio je lepe reči.

''Pre nešto više od trideset dana boravio sam na Braču i jednom prilikom do mene su došli navijači Hajduka s kojima sam zapevao hajdučke pesme. Tada su se mnogi pitali kako to da gradonačelnik Zagreba, ujedno i počasni predsednik Dinama, s Torcidom peva Hajdukovu himnu.

Sreća će nastati kad ljudi koji vole Hajduk zapevaju Dinamovu, a oni koji podupiru Dinamo zapevaju Hajdukovu himnu. To je jedina i ispravna budućnost ove zemlje. To su dva hrvatska kluba, u sebi nosim i belu, ali i plavu boju'', poručio je Bandić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Thursday, 12.09.2019
14:17

Ovaj ko na miting , da ne zeli da bude premier ?

avatar
Marco Popovich
Thursday, 12.09.2019
14:16

I sada vi u naslovu hocete da kazete da JEDAN nas klub (da ga ne imenujem) isto to zasluzuje? Hrvati su druga dimenzija u odnosu na nas sto se tice shvatanja reprezentativnih obaveza...
Kako mi je jedan korisnik odgovorio,ti stadioni ako ih bude bilo,sluzice samo za neke mitinge. Shvatite da mi nismo za fudbal...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 12.09.2019
14:08

Haha kad hajdukovci zapjevaju Donamovu himnu i obrnuto meni ce narasti rep a mozda i rogovi