Kako su propali Konteovi planovi o Čelsijevoj dominaciji - za sve su krive dve neispunjene želje

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 19.11.2020.
12:22
Izvor: Sportske.net

Sa jednim od njih ima izuzetnu saradnju u milanskom Interu.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Trener Intera Antonio Konte nameravao je da dovede u Čelsi Romelua Lukakua i Virdžila Van Dajka nakon osvojene šampionske titule u sezoni 2016/2017.

Kako je naveo u intervjuu za Telegraf, nakon što je uzeo naslov prvaka Engleske sa londonskim klubom razmišljao je o načinu kako da uspostavi dominaciju u Premijer ligi.

U tom trenutku je smatrao da bi sa Lukakuom u napadu, koji je u tom trenutku bio igrač Evertona, i tada perspektivinim Van Dajkom iz Sautemptona pojačao šampionski sastav za 30%.

"Pitao sam za dvojicu igrača i nakon osvajanja Premijer lige bili smo blizu njihovog dovođenja. Jedan je bio Lukaku, drugi Van Dajk. Bili smo blizu stvaranja pobedničkog tima" - rekao je Konte za Telegraf.

Dodao je da je klub bio u svakodnevnom kontaktu sa dvojicom igrača, ali da do transfera nije došlo.

"Mislim da smo izgubili priliku da njihovim dolaskom uspostavimo šampionsku dominaciju Čelsija u Engleskoj" - poručio je Konte.

Lukaku je tog leta stigao u Mančester junajted kao deo trampe u kojoj je Vejn Runi otišao na Gudison park, dok je Van Dajk završio u Liverpulu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
murjak
Friday, 20.11.2020
09:23

Ma kakav VVD i Lukaku, imao si sve na dlanu da nisi našeg (drugog) najboljeg špica ikada otkantao preko poruke! Lukaku Costi nije bio do koljena!

avatar
Naka TZ (CFC)
Saturday, 21.11.2020
15:31

Realno Konte je otjerao Costu i to mu je najveca greska inace Diego ne bi otiso koji posle Drogbe nam je dosad jedini bio pravi napadac koji je mogao da zabija u vaznim utakmicama i vise golova u prvenstvu.Da je Konte ostao dugo u Celziju prezalio bi to al posle toga Konte kao da je namjerno losom drugom sezonom htio da ode iz kluba sto se i desilo a Costa otisao u nepovrat mislim cak i dan danas da je ostao da bi bio top napadac.

avatar
No rules
Thursday, 19.11.2020
14:46

Mozda bi i uspio da su stigli. Celzi je bio jak tih godina. Previse je Konte tvrdoglav, jos kad bi znao da se prilagodi klubu anne obratno bio bi mocan trener, steta sto je iskljuciv i sto nikad nema plan B.

avatar
Don Carlo
Thursday, 19.11.2020
15:00

skraćeno, steta sto je budala

avatar
Naka TZ (CFC)
Friday, 20.11.2020
19:46

2017 godina i zadnja titula Celzija kada je Konte bio trener stvarno smo jaki tada bili ali cini mi se po igrackom kadru da smo sada mozda i jaci i dosta mladji tim imamo ali tada je ekipa isto top bila samo dosta iskusnija Costa,Willian,Hazard,Matic,Kante,Moses i Alonso bili Wing back igraci 3 nazad Azpilicueta,Cahill,Luiz ,Courtois golman.3-4-3 je tada bila revolucija koju je Konte donio u Englesku ali sada tim je po meni jaci i podmladjen Werner,Ziyech,Pulisic,Kovacic,Kante,Havertz,James,Chilwell,Zouma ,Silva,Mendy.Jedino sto ne znam da li Lampard moze izvuci maximum iz ovih igraca kao sto je Konte to radio a definitivno tih godina sa Van dijkom i Lukakuom da bi bili dominantni duze godina iako nisam nesto fan Lukakua ne sto je los igrac vec sto nije profil napadaca kojeg gotivim.

avatar
RealisticChelseaFan
Thursday, 19.11.2020
14:32

Ova vest je bila aktuelna pre 3 dana, a vi je danas prenosite...