Kako se "potrošio" Murinjo? Šest velikih klupa u ponudi, niko ga neće?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.11.2019.
12:53
Izvor: Sportske.net

Čak i da treneri počnu da padaju kao kegle u velikim klubovima, nigde Murinjo nije prva opcija. Šta se desilo?

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Žoze Murinjo je i dalje bez posla, odbio je slabije ponude, odnosno klubove koji nisu po njegovoj meri, makar smatra da je tako.

On ponavlja da hoće sredinu sa ambicijom željom da osvaja trofeje, stalnog ga dovode u vezu sa nekim klubovima, ali činjenica je da je skoro godinu dana bez posla.

Mediji pišu da bi od ovog trenutka do leta, šest prestižnih klupa moglo da ostane bez "stanovnika" i da je Murinjo itekako zainteresovan za pomenute klubove, ali da se situacija izmenila.

On više nije prvi izbor, da je ovo 2014. sigurno da bi klubovi i požurili da ga dovedu, ali sada je on taj koji mora da čeka i čije se sposobnosti posle neuspeha u Junajtedu odmeravaju. Problem je i "prtljag" koji nosi, nesposobnost da se prilagodi novim trendovima, nekako deluje kao dinosaurus u evropskom fudbalu.

Koje klupe bi mogle da budu u opticaju?

Pre svega Bajern, ako smeni Kovača na zimu, ali ni tu Murinjo nije prva meta. Bavarci bi čak rado sačekali Maurisija Poketina i njegov odlazak iz Totenhema.

Sam Totenhem, iako je Levi imao ideju oko Murinja je klub koji nema nameru da uloži veliki novac, odnosno da dovede tri ili četiri skupa igrača. Uz to, Murinjo je vodio Čelsi, postoji i otpor navijača, ali i igrača, koji ne veruju da je spreman da pruži šansu fudbalerima iz škole.

Slično rezonuju u Arsenalu, Emeri će otići ako ne izbori Ligu šampiona, ali pitanje je da li Murinjo uopšte dolazi u obzir posle svega, ipak tu ima još vengerovskog nasleđa.

Dortmund takođe ima drugačiju filozofiju, jesu u kontaktu sa Murinjom, ali njegov stil je potpuno različit od onoga što praktikuje Portugalac. Za sada je Lusijen Favr siguran, do kada, videćemo, mora da izbori top 16 fazu Lige šampiona, mnogo će zavisiti od meča sa Interom.

Real?

Tu i dalje ekipa diše za Zidana, Ramos je velika prepreka, javnost bi Murinja dočekala na nož, on bi na neki način morao da garantuje da će promeniti ponašanje i komunikaciju sa medijima.

Na kraju PSŽ gde je Mendeš dugo gurao priču, ali za sada nema govora o odlasku Tuhela, čak kraljevska porodica u Dohi smatra da Nemcu treba ponovo produžiti ugovor.

Dakle, mora da čeka, Alegri je recimo logičniji izbor za PSŽ i Totenhem, Arsenal čini se nije zainteresovan, dok Real, Bajern i Dortmund ostaju na dugom štapu.

Više nije pitanja ni kada, već da li će Murinjo dobiti šansu, moguće da presedi čitavu sezonu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 02.11.2019
00:16

Bilo je pitanje vremena. Jos u Realu je izgubio kompas sa onakvim timom nije nista uradio, ostatak je bio logican.

avatar
bebel
Friday, 01.11.2019
19:22

Čudi me da je još bez posla, zna nekoliko jezika, a prevoditelji su uvijek traženi...

avatar
Nemanjici
Friday, 01.11.2019
15:09

On ponavlja da hoće sredinu sa ambicijom željom da osvaja trofeje - sa parkiranim autobusom sigurno. Pa izvalili su te svi....