Kako je Van Persi "ohladio" predsednika Arsenala, detalj kada je ljubav pukla

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 10.12.2020.
19:09
Izvor: Sportske.net

Ono što mu nije uspelo za osam godina, Holanđanin je na "Old Trafordu" ostvario već u prvoj sezoni.

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Nekadašnji holandski fudbaler Robin Van Persi proveo je u Arsenalu osam godina, ali je za to vreme osvojio dva trofeja (FA Kup i Komjuniti šild) nedovoljno za napadača takvog ranga.

Klub je napustio neposredno pred početak sezone 2012/2013 prešavši u Mančester junajted i već u debitantskoj godini osvojio Premijer ligu.

Koliko je bio gladan trofeja svedoči i razgovor sa predsednikom kluba koji mu je brojkama pokazivao da je "tobdžije" posluju stabilo.

To je izazvalo kontrareakciju svojevremeno nestašnog momka iz Roterdama.

"Jednoga dana predsednik mi je pokazao poslovanje kluba izraženo kroz pozitivne brojke. Odbrusio sam mu da me to ne zanima. Želim da osvojim Premijer ligu" - rekao je Van Persi.

Kao što smo naveli, to mu je i uspelo već 2013. godine tokom prve sezone van Emirejtsa.

Ipak, na tome se završilo pošto je u tri godine na Old Trafordu osvojio još samo jedan Komjuniti šild.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Saturday, 12.12.2020
08:52

Netačno,bio je član nepobevih 2004 godine,igrao je malo došao kao klinac u zimskom prelaznom roku.

avatar
BlagoMeniOpetJA
Friday, 11.12.2020
14:17

smjesno je pricati o van persiju kao vanserijskom napadacu kroz cijelih 8 godina u arsenalu. doveden je mlad i perspektivan i prvih 5 godina u klubu je proveo vise u bolnici nego na treningu. o utakmicama i formi za tih 5 godina je nepotrebno i pricati. proigrao je i otisao za trofejima u mancester. ugovor je bio na stolu nije ga htio, prodan je da ne ode za dz.
ne kazem da je trebo da ostane u arsenalu (koji tad jos i nije bio toliko los) ali je potrco u mancester prvom prilikom. zato i jesu dresovi paljeni, sto te neko trpio 5 godina da bi nakon 2 dobre sezone pobjego pod izgovorom da ekipa nije sampionska. sto nije istu pjesmu pjevao dok je po doktorima hodao pa otiso onda u sampionsku ekipu vigan atletika

avatar
Provokator
Friday, 11.12.2020
09:15

Nikad nisam osudjivao njegov odlazak kao ostali navijaci Arsenala. Klub zanima samo novac, rezultati su u drugom planu, a to mozemo videti i sada.