Kako je Šik završio u Romi i zašto je propao transfer u Juventus?

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 18.10.2018.
15:30
Izvor: Sportske.net

Češki napadač otkrio šta se desilo prošlog leta i zašto se odlučio za dres Rome.

EPA/ANSA/DANIEL DAL ZENNARO
EPA/ANSA/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

Patrik Šik je 2017. stigao u Rim, Roma ga je dovela na pozajmicu uz pravo otkupa na kraju godine. Na kraju su otkupili Šikov ugovor od Sampdorije, a ugovor je dosta komplikovan i sadrži brojne klauzule i bonuse, a Sampdorija bi mogla da zaradi čak i do 42 miliona evra za ovog igrača, što bi značilo da bi on bio Romin rekord kada su transferi u pitanju (Batistuta je za sad najplaćeniji, 36 miliona evra).

Međutim, ovaj češki napadač je bio vrlo blizu prelaska u Juventus, on je čak i obavio dva puta medicinske preglede sa klubom iz Torina, ali je na kraju ipak obukao dres Rome.

"Juventusov menadžment nije dao zeleno svetlo za transfer nakon obavljenih medicinskih pregleda. Bio sam nesiguran kada je moja budućnost u pitanju, da li da ostanem u Sampdoriji još godinu dana ili da prihvatim ponudu drugih timova. Na kraju sam završio u Romi."

"Medicinske testove sa Romom sam obavio 2 meseca nakon onih u Juventusu, znači oni su imali 2 meseca i ništa nisu uradili. Nisam ja odredio cenu transfera.

Naravno da je to pritisak koji van stvari, ta cena, ali ja sam prevazišao taj strah. Tu je dosta odgovorosti, ali ja sam u velikom klubu i nadam se da ću uraditi dosta toga. Najgore je iza mene", rekao je Šik.

Takođe, on je otkrio da je postajala mogućnost da pređe u Borusiju Dortmund, ali da je na kraju odlučio da ostane u Italiji.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke