Kako je samo uzbuđen Sampaoli, da li je Sevilja favorit protiv Lestera?

Autor: Beta Beta
utorak 21.02.2017.
16:48
Izvor: Beta

Trener fudbalera Sevilje Horhe Sampaoli rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Lestera u Ligi šampiona odlučujuća u istoriji kluba.

EPA/ALBERTO ESTEVEZ
EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Trener fudbalera Sevilje Horhe Sampaoli rekao je danas da je predstojeća utakmica protiv Lestera u Ligi šampiona odlučujuća u istoriji kluba.

"Daćemo svoje živote u sredu. To je odlučujuća utakmica u istoriji našeg kluba. Samo razmišljamo o tom meču, da odigramo kvalitetno i da steknemo prednost pred revanš", rekao je Sampaoli.

Fudbaleri Sevilje igraju u sredu od 20.45 na svom terenu protiv Lestera, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Revanš je na programu 14. marta u Engleskoj.
 
Samapoli je naveo da će ključno biti da ekipa odigra dobro u odbrani, pošto očekuje da će nastaviti dobru igru u napadu.

U odbrani španske ekipe igraće Klemen Langle, koji je u januaru došao iz Nansija i ušao u prvi tim nakon što je Nikolas Pareha dobio crveni karton na početku utakmice sa Espanjolom (1:3).

Langle je od tada igrao u svakoj utakmici, a ekipa nije primila gol kada je on bio na terenu.

"Ovo je prvi put da sam u ekipi koja igra u Ligi šampiona. Sve ovo je novo za mene, ali uzbudjen sam. Ovo je vrlo važna utakmica za klub", rekao je 21-godišnji defanzivac.
 
Sevilja ulazi u utakmicu sa tri uzastopne pobede bez primljenog gola. Španski tim je u poslednje tri godine osvajao Ligu Evropa, a sada će pokušati da prodje u četvrtfinale Lige šampiona prvi put posle skoro 60 godina.

Poslednji put Sevilja je prošla osimu finala u sezoni 1957-1958, a u četvrfinalu tada Evropskog kupa, izgubila je od Real Madrida. Od tada Sevilja je gubila u osmini finala od Fenerbahčea 2008. i CSKA iz Moskve 2010. godine.

Sevilja je treća na tabeli španske lige i bori se za titulu sa Real Madridom i Barselonom.

"Moramo da damo svoje živote kako bismo bili medju najboljim ekipama na svetu. To je prioritet", ponovio je Sampaoli.

Engleski šampion Lester igra loše ove sezone, u prvenstvu posle 25. kola zauzima 17. mesto na tabeli i nalazi se na bod od zone ispadanja, dok je za vikend izgubio od trećeligaša Milvola sa 0:1 u osmini finala FA kupa.

Ekipa Klaudija Ranijera ostvaruje mnogo bolje rezultate u Ligi šampiona, osvojila je prvo mesto u svojoj grupi sa samo jednim primljenim golom u pet utakmica.

U poslednjih pet utakmica fudbaleri Lestera postigli su gol samo u jednom meču.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PepGuardiola-Im back
Tuesday, 21.02.2017
21:25
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 21.02.2017
19:10

Ako Sevilja bude igrala kao sto znaju da odigraju protiv Reala i Barse, onda ne vidim koji to tim moze da ih zaustavi uopste.

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 21.02.2017
18:55

Dobro vodi Sevilju videcemo sta mogu protiv ozbiljnih protivnika a ne Lestera.

avatar
S-I-M-K-E_
Tuesday, 21.02.2017
18:14

Koliko je ovaj trener temperamentan i simpatican,stalno setka kraj aut linije...Ukljucen je u svaku akciju,dise sa timom.ON bi bio prava opcija nza Barsu.

avatar
Juventino SS
Tuesday, 21.02.2017
18:03

Očekujem rapsodiju Sevilje.

avatar
mak_juventino
Tuesday, 21.02.2017
17:53

Kakav mentalitet , svaka cast !!!

avatar
Jovan Lučić
Tuesday, 21.02.2017
17:51

Lester prolazi