Kako je Šaćiri prihvatio Klopovu odluku?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 05.11.2018.
12:30
Izvor: Sportske.net

Nije prijatno kada vas trener izostavi iz tima zbog razloga koji nemaju previše veze sa fudbalom.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Menadžer Liverpula Jirgen Klop doneo je jutros odluku da Džerdan Šaćiri ne putuje sa ekipom na gostovanje Crvenoj zvezdi!

Nemac je ovakvu odluku doneo zbog svega što se dešavalo na Svetskom prvenstvu u Rusiji i činjenice da bi Šaćirijevo prisustvo na stadionu "Rajko Mitić" moglo da izazove reakcije navijača Crvene zvezde koje ne bi imale veze sa fudbalom.

"Želimo da ispoštujemo rivala i izbegnemo bilo kakve situacije koje će pomeriti fokus sa našeg fudbalskog nademtanja. To su razlozi zbog koji Šaćiri nije uključen u ovu akciju", objasnio je Jirgen Klop svoju odluku.

A kako je reprezentativac Švajcarske prihvatio ovakvu odluku?

"On to razume i prihvata", kratko je dodao menadžer Liverpula.

Džerdan Šaćiri je tokom utakmice sa Srbijom na Svetskom prvenstvu u Rusiji slavio pobednički gol šakama formirajući albanskog "orla". Ta provokacija izazvala je buru u FS Švajcarske, Šaćiri je nedavno morao da se izvini, a pred duel sa Zvezdom rekao je da razmišlja samo o stvarima koje se tiču fudbala.

"Mi smo Liverpul, veliki klub. Ne želimo da šaljemo bilo kakve druge poruke osim onoga što je već rečeno. Nema političkih poruka, aspolutno ne. Želimo da se fokusiramo na utakmicu i fudbal, lišeni bilo čega što bi nas opterećivalo", zaključio je Jirgen Klop.

Utakmica četvrtog kola grupne faze Lige šampiona između Crvene zvezde i Liverpula igra se u utorak od 18 časova i 55 minuta u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Monday, 05.11.2018
19:11

Pokazali ste da ste veliki samim tim sto ga niste poveli. Mada takvom nije ni mesto u sportu, ali eto... nije jedini, ima ih gomila.

avatar
NikkiCFC
Monday, 05.11.2018
17:41

Znao sam da ne sme da dodje.

avatar
OGLoc
Monday, 05.11.2018
15:23

ma prepao se malac garant

avatar
Agent Provocateur
Monday, 05.11.2018
14:18

Saciri se tu nista nije pitao, ima mudrijih glava koje donose odluke. Bogu hvala Klop je pokazao mudrost jer je dubina tima takva da jedan Saciri manje ili vise nista ne znace osim sto se izbegava potencijalni incident a to nikome ne treba, ni zvezdi sbog kazni ( znamo kako su rigorozni prema nama ) a ni Liverpulu koji ide na tri boda i gleda daleko napred u eliminacije.

avatar
NecuZvaku
Monday, 05.11.2018
13:39

Dokle bre vise s njim...