Kako je Maradona pogurao Zvezdu do evropske titule? Ni Bari nije prošao bez argentinskog asa

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.11.2020.
14:17
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva priča vodi nas u leto 1989. godine.

EPA-EFE/JUAN CARLOS CRUZ
EPA-EFE/JUAN CARLOS CRUZ

Povezane vesti

O ishodu finala Kupa šampiona iz 1991. godine između Crvene zvezde i Olimpika iz Marseja možemo samo nagađati, ali ko sme da kaže da bi bilo sve isto da je za franuskog predstavnika igrao veliki Dijego Armando Maradona.

Pitate se kakve veze ima blaženopočivši Dijego sa klubom iz najveće francuske luke.

Krenimo od leta 1989. koje je Napoli dočekao sa trofejem UEFA kupa, a koje je prethodilo drugoj titulu u Seriji A koji je ovaj klub osvojio predvođen Maradonom.

U tom prelaznom roku, samo dve godine pre čuvenog finala u Bariju na stadionu Sveti Nikola, predsednik Olimpika Bernard Tapi bio je čvrsto rešen da dovede Maradonu.

"Vodeći ljudi Olimpika kontaktirali su me i ponudili upola veću platu nego što sam imao u Napoliju. Predsednik Napolija mi je te sezone obećao da će me pustiti ukoliko osvojimo UEFA kup. Čelnici Olimpika su došli u Italiju sa konkretnom ponudom" - prisetio se nedavno Maradona za svoj 60. rođendan.

Baner

Kako su svojevremeno pričali iz Marseja, Maradona je u Napulju imao četiri autobmobila, ali da bi to bilo ništa za ono što bi ga čekalo u Francuskoj.

Iz Napulja i danas stižu demanti da to nije tačno braneći stav da Maradona nikad nije želeo da napusti Napoli.

Olimpik je ipak tog leta ostao bez nesuđenog pojačanja, a samo dve godine kasnije i trofeja Kupa šampiona koji je otišao Zvezdi za Beograd.


Drugi pokušaj dovođenja Maradone bio je na leto 1992. godine, ali se tada odlučio za povratak u Španiju i potpis Sevilji.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke