Kako je Ibra pomogao Sitiju da osvoji titulu 2012. godine?

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 30.11.2018.
23:30
Izvor: Sportske.net

Možda ne bi bilo drugačije, ali sigurno ne bi bilo ovako zanimljivo!

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih napadača na svetu, legendarni Šveđanin koji je nosio dresove brojnih timova i u skoro svakom bio izuzetno uspešan. Jednostavno on je igrač koji je garantovao golove i titule.

Nedavno je objavio autobiografiju u kojoj je opisao brojne stvari koje su se dešavale van terena i za koje mediji nisu znali. Preneli smo vrlo zanimljivu priču kako je stigao u Barselonu, kada je u svlačionici dao kopačke Maksvelu i rekao mu "vidimo se u Španiji", svi su se smejali, ali to je Ibra.

Sada je izašla priča da je upravo iz Barselone imao strašnu ponudu Mančester sitija, to je bilo 2010. godine, a Ibra je odbio da pređe u redove "Građana".

Tada je Siti nakon što ih je Ibrahimović odbio krenuo po Edina Džeka. Fantastični Bosanac je prešao u Mančester iz Volfsburga (kome je doneo i titulu), a nakon toga je uspeo i u svetlo plavom dresu da osvoji titulu.

Siti je tada imao "strašan" napad. Tu su bili Karlos Tevez, Serhio Aguero, a sa klupe su dobijali šansu Edin Džeko i Mario Baloteli, kakva četvorka!

Verovatno je upravo zbog te konkurencije Ibrahimović odbio da ode u klub, u kome ne bi bio standardan u prvoj postavi, već bi delio minutažu sa ogromnom konkurencijom. Upravo u tome je bio najbolji Edin Džeko, fudbaler koga je Siti doveo umesto Šveđanina. Džeko je prihvatio ulogu "Džokera" i svaki put kada bi ušao sa klupe, on bi postigao gol. On je bio vrlo bitan igrač za Siti u toj šampionskoj 2011/12. sezoni, a navijači će zauvek pamtiti utakmicu protiv KPR-a i završnicu Premijer Lige kakvu do sad nismo videli. Gosti su vodili, a Manćini je uveo apsolutno sve napadače jer je bilo jasno da moraju da pobede inače bi im titulu uzeo Mančester junajted.

Svi će pamtiti ona dva gola u nadoknadi vremena, a upravo Edin Džeko je postigao prvi gol, dok je Serhio Aguero postigao drugi za 3:2 i legendarnih "93:20". Ipak, da je Ibrahimović došao, da li bi sve bilo drugačije ili makar manje interesantno?

Nekoliko godina kasnije, Ibra je obukao dres Mančester junajteda, upravo kako bi osvojio Premijer ligu. Ipak, nije imao sreće, a da li je propustio ključnu šansu da osvoji ovaj veoma važan trofej kada je odbio Mančester siti?




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke