Kako je Berbatov odbio arapske milione da bi nosio dres Junajteda?

Autor: Aleksa Blaćanin
ponedeljak 03.09.2018.
13:56
Izvor: Sportske.net

Bugarin je imao mogućnost da potpiše za Mančester siti.

EPA/ROBIN PARKER
EPA/ROBIN PARKER

Povezane vesti

Legendarni bugarski napadač je govorio o periodu kada je potpisivao za Mančester junajted.

Berbatov je izjavio da je bio "poput konja koji može samo pravo da gleda", tako se osećao u trenutku kada ga je legendarni Aleks Ferguson pozvao.

Njegov menadžer mu je preneo da postoji interesovanje gradskog rivala, i da su spremni da ponude mnogo više novca, ali Bugarin je odmah odgovorio da ga to ne zanima i da želi samo Junajtedov dres.

"Moj agent mi je govorio o interesovanju drugog kluba, ali ja sam mu rekao da se ne muči da mi priča o bilo kom interesovanju osim Junajteda jer ja želim da igram za taj klub a razlog je istorija, igrači, tradicija, menadžer, sve."

"Mislim da je to bilo noć pre nego što je Siti doveo Robinja iz Reala. Agent je pokušao da mi kaže da će oni ponuditi mnogo više novca od Junajteda, ali to je za mene bilo nevažno", rekao je Berbatov.

Aleks Ferguson

Bivši napadač Junajteda je prešao na "Old Traford" 2008. godine za 30 miliona funti, koliko je Totenhem dobio za ovaj transfer, a za ovaj klub je odigrao 149 utakmica u svim takmičenjima i postigao 56 golova. Osvojio je dve Premijer lige sa Junajtedom, a 2010/11 je bio najbolji strelac lige.

Siti je te godine kupio arapski šeik i želeli su odmah da pokažu da će biti veliki projekat, a kako to da urade nego da odmah dovedu velike zvezde. Imali su samo jedan dan da pokažu svetu šta će raditi u budućnosti, a nakon što ih je Berbatov odbio, oni su ekspresno doveli Robinja iz Reala, što je nateralo ceo svet da baci pogled na plavi deo Mančestera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke