Kako će izgledati Inzagijev Milan?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 29. maj 2014.

  • 09:44

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Super Pipo je praktično već trener, Milan ne uspeva da se dogovori sa Sedorfom oko visine odštete. Ipak, sigurno je da Holanđanin odlazi, a koliko je uopšte Berluskoni spreman da uloži u novi tim?

Kako će izgledati Inzagijev Milan?
Klarens Sedorf čeka da ga smene. Naime, Holanđanin ima ugovor još dve godine i u slučaju otkaza bi klub morao da mu isplati 10 miliona evra.

Propali su pregovori oko odštete, Sedorf je navodno odbio 5 miliona, Milan je na potezu.

Više nema dileme, posle samo šest meseci Sedorf će napustiti klupu. Novi trener je Filipo Inzagi, čeka se samo promocija, koja će uslediti čim dođe do raskida ugovora sa njegovim prethodnikom.

Ali, ta stvar će biti rešena, pre ili kasnije, navijače mnogo više zanima kakav će biti tim za novu sezonu.

Još je rano govoriti, ali ono što je procurelo u medijima je da bi u svaku liniju tima mogao da bude doveden jedan ili dva igrača. Ako ne bude prodaja, a interesantni su De Šiljo Realu, i Baloteli engleskim klubovima, neće biti ni zvučnih imena, nastavlja se lou-kost politika.

Milan cilja Davide Astorija iz Kaljarija ili iskusnog Brazilca Aleksa za odbranu, možda stignu obojica kao novi štoperski tandem, u veznom redu meta je još jedan Brazilac, Paulinjo iz Totenhema. On bi mogao da formira partnerstvo sa De Jongo i Montolivom, koji bi posle svega, odlaskom Sedorfa trebalo da ostane.

Kada su u pitanju spoljni igrači, Alesio Ćerći je želja od prošlog leta, ali tu će Milan imati konkurenciju Juventusa.

Ideja je da se Inzagi oslobodi igrača sa jačim ugovorima, poput Meksesa i Robinja, teško će ostati i Esijen, verovatno i Muntari. Kaka bi mogao da predvodi podmlađen tim, mesta će biti i za Zapatu, Polija, Emanuelsona, El Šaravija, Kristantea, Petanju.

Što se napadača tiče, Matri će dobiti šansu po povratku iz Fiorentine, a ako ode Mario Baloteli, meta je Edin Džeko, što je takođe teška misija. Bez obzira na odlazak špiceva, izgleda da će se nekadašnja nada kluba, sada fudbaler Kjeva, Paloski, vratiti na "San Siro".

Iskreno, ne obećava puno, ako kluba ne želi da uloži veći novac. Cilj će biti povratak u Ligu šampiona, ali pre par dana je i Barbara Berluskoni rekla da će Milan nastaviti istim putem, smanjenje troškova je na prvom mestu. Prva godina bez Evrope posle 1997. nameće potrebu da se igrački kadar smanji, ali problem je što nema najava da će stići dva ili tri igrača spremna da kvalitet podignu na viši nivo.

Hoće li Milan potrošiti još jednu svoju legendu?
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari