Kako bi izgledao Milan najbogatijeg čoveka sveta? Imena da se smrzneš!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 03. decembar 2019.

  • 11:43

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Pregovori postoje, traži se optimalno rešenje, Francuzi imaju određene ideje, hoće li se sve završiti do kraja godine. "Eliot" na sve načine želi da proda klub...

Kako bi izgledao Milan najbogatijeg čoveka sveta? Imena da se smrzneš!
Foto: EPA/EMILIO ANDREOLI
I dalje se provlače vesti o kupovini Milana. Porodica Singer koja stoji iza investicionog fonda Eliot želi da proda klub, kako bi vratila uložen novac u pozajmicu kontroverznom biznismenu Jonghong Liju, a zatim po preuzimanju u prelazni rok i troškove.

Oni su smanjeni kada su plate igrača u pitanju, ali sa druge strane Milan zbog odsustva rezultata i malih prihoda od marketinga trpi, pa je i ovu godinu završio sa velikim minusom.

Zbog toga se i dalje čeka ponuda, u pitanju je, znate, pisali smo, Bernarda Arnoa, vlasnika velikog broja francuskih, pre svega modnih brendova i sa preko 90 milijardi evra imovine najbogatijeg čoveka na svetu.

Arno i dalje odmerava ponudu, savetnici smatraju da bi Milan bio ekonomski isplativ kao simbol grada mode, ali i da bi i rekonstrukcija stadiona uticala itekako na modni biznis i pružila mnoge mogućnosti, s obzirom na broj navijača, ali i turista u lombardijskoj prestonici.

"Republika" piše da bi Arno, ako kupi klub uložio veliki novac u pojačanja, naime, on ne trpi neuspehe, niti bi se zadovoljio prosečnošću.

"Ako Milan završi u njegovim rukama, biće dovedene velike zvezde jer je to poslovna filozofija njegovih kompanija, platiti one najbolje, koji garantuju uspeh", rekao je izvor blizak sinu vlasnika Fendija i ostalih velikih modnih marki, Antoanu Arnou.

Sin najbogatijeg čoveka na svetu bi vodio kompletan posao, a "Republika" pali maštu navijača Milana, imenima Gvardiole i Mesija, što je manje verovatno, ali recimo da bi Mbape bio prva meta, kao i Klop ili bi u obzir došao povratak Alegrija.

Eliot je potrošio do sada pola milijardi evra, sa toliko bi bili zadovoljni, plus jasno Francuzi bi pokrili gubitke. Pregovori već dugo traju, i mogli bi da uđu i u novu godinu, mada se očekivalo da dogovor bude nađen do kraja godine.

Inače, novi vlasnici smatraju da treba restaurirati San Siro, upravo zbog onoga što znači za navijače, i da ne bi bio nikakav problem u okviru sadašnjeg stadiona, u slučaju da ga otkupe od grada, uklopiti planove i kompanije i kluba za budućnost.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari