Kakav ulog, osvoji Kopa Libertadores i sedi na klupu Barse!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 23.11.2019.
10:48
Izvor: Sportske.net

Južnoamerički mediji veruju da ćemo večeras u finali gledati trenere koji se bore i za posao narednog leta...

EPA-EFE/Antonio Lacerda
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

Borba za titulu prvaka Južne Amerike po mnogo čemu će biti jedinstvena.

Naime, igraće se jedan meč, na "Monumentalu" u Limi, večeras od 21 čas. Sastaju se giganti Flamengo i River Plata. Argentinci brane titulu osvojenu prošle godine, šest puta su bili najbolji na kontinentu, zanimljivo, "rubro-negro" imaju samo jedan naslov i to još davne 1981. kada ih je predvodio legendarni Ziko.

Zbog toga je danas možda i najznačajniji dan u njihovoj istoriji, veliki, slavni klub iz Rija će pokušati da sruši šampiona.

Na klupi Flamenga je Žuan Žesus, čovek koji je svojom strašću uspeo da pokrene klub, ali i obično razočarane i agresivne navijače. Sada dišu kao jedan, Portugalac je doveo svoj stručni štab, prihvatio izazov i sada može da se ovenča slavom. Žesus je vodio šest godina Benfiku, izgubio mnoga finala, prešao u Sporting, sa dva lisabonska kluba je osvojio deset domaćih trofeja, nije uspeo "Lavovima" da donese titulu.

Nakon kratkog iskustva u Saudi Arabiji napravio je malo čudo u Brazilu. Mediji u Portugalu kažu da bi ako osvoji Kopa Libertadores ponovo bio u najužem krugu kandidata za trenera Barselone. Njega je Laporta, da se vratio na mesto predsednika želeo da dovede, sada, s obzirom da Valverde odlazi na kraju sezone, Žorge Žesus je ozbiljan pik, neki kažu da ima i veće šanse nego Kuman, nisu u pitanju fudbalski razlozi.

U svakom slučaju, na putu ka tituli stoji River i njihov trener,  Marselo Galjardo. Argentinac koga se verovatno sećate kao fudbalera Monaka, PSŽ i legendu Rivera ima fantastične rezultate u pet godina na klupi "Milionera", osvojio je dve južnoameričke titule, Kopu i Rekopu Sudamerikanu, dva argentinska kupa, fali mu naslov prvaka, ali prema nekim pričama, ako stigne do het-trika večeras u Kopa Libertadores, ponestaje mu motiva i gledaće ka Evropi. Tokom jeseni bila je aktuelna priča o njegovom dolasku u Barsu, on je rekao da će razmišljati na kraju sezone, pa videćemo, navodno Mesi je veoma zagrejan za ideju da ga trenira Galjardo, iako ga je trener Rivera kritikovao nakon izjava o korupciji u južnoameričkoj fudbalskoj federaciji.

Drugim rečima ovo bi mogao da bude kasting za trenera Barselone, neće biti čudo ako pobednik ovog finala na leto postane vlasnik jedne od najprestižnijih klupa na svetu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Saturday, 23.11.2019
22:49

Galjardo je, mnogo verovatnije, novi selektor Argentine, umesto Skalonia.

avatar
Amalainter
Saturday, 23.11.2019
13:17

Cudno da Zezus nije vodio neki top klub u Evropi..pre nekoliko godina je sam sebe zakopao ostavsi u Benfiki kada su ga svi zeleli..

avatar
Steffmajster
Saturday, 23.11.2019
12:43

ko god da dodje, bice bolji trener od trenutnog....