Kakav preokret, navijači ga terali iz kluba, on nas spašava vakcinom protiv Korone?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 16.03.2020.
10:53
Izvor: Sportske.net

Čudan put bogatog investitora.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Nemačka najbolja liga je kao i ostale evropske lige pod "karantinom" makar do početka aprila. U poslednjih nekoliko kola smo videli nekarakteristične scene za utakmice nemačke lige.

Krajem feburara u utakmici Hofenhajm - Bajern domaći navijaču su napravili pravio haos povodom nezadovoljstva zbog visokog poraza (0:6) od strane Bavaraca, te su svoje nezadovoljstvo usmerili ka Ditmaru Hopu, vlasniku Hofenhajma.

Ipak kako to samo život može da režira, Hop koji ima punih 79 godina bi mogao biti i heroj, ne samo Nemačke, već sveta!

Vlasnik Hofenhajma je glavni investitor i nemačke laboratorije CureVac. Laboratorija se bavi pronalaskom vakcina, prethodni period su bili fokusirani na pronalazak vakcine protiv Korona virusa i izgleda da ima uspeha.

Kazino baner

Florijan von der Mulbe, suvlasnik CureVac-a, je u izjavi za Rojters potvrdio da se krenulo u testiranje sa vakcinom, do juna ili jula bi trebalo da krene i sa testiranjem na ljudima.

Inače, po navodima nemačkih medija, sam predsednik Amerike Donald Tramp je navodno bio zainteresovan da privuče naučnike koji rade u ovoj laboratoriji ne bili razvili vakcinu za Ameriku na šta je nemačka vlada reagovala čvrstim NE!

Hopman je kasnije izjavio kako želi da pomogne ljudima, ne samo na lokalnom nivou, već na svetskom.

Izgleda da će se povici i baner navijača Hofenhajma protiv predsednika svog kluba uskoro zaturiti negde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke