Kakav preokret, Kutinjo stiže kao "džoker" za titulu?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.05.2020.
23:38
Izvor: Sportske.net

"Vruće" vesti stižu iz Španije.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Filipe Kutinjo će se momentalno vratiti u Barselonu, pošto mu istekne pozajmica u Bajern Minhenu i možda će dobiti dozvolu da nastupa za katalonski klub u borbi za titulu!

Ovu vest večeras je plasirao španski radio Onda Sero, inače jedan od pouzdanijih izvora, koji napominje da bi Barsa mogla da dobije dozvolu UEFA da naknadno registruje Kutinja za nastupe u La Ligi.

Stvar je u tome da je Kutinjo po ugovoru Barsin igrač, da po isteku pozajmice dolazi na Kamp Nou i da UEFA razmatra opciju da omogući pozajmljenim igračima koji se vraćaju u svoje klubove da za iste i zaigraju u nastavku sezone.

Zanimljivo, ova vest bi mogla posebno da odjekne u Španiji, pošto su mnogi zamerili što je La Liga dozvolila Kataloncima da dovedu i registruju za takmičenje Martina Brajtavajta, koji je stigao  po završetku prelaznog roka.

Pravilo La Lige kaže da ukoliko klub dokaže da se jedan igrač povredio na minimum pet meseci, dobija dozvolu da dovede njegovu zamenu, ali samo sa prostora Španije.

Barsa je tada platila otkupnu klauzulu od 18 miliona evra i dovela Brajtvajta iz Leganesa, ali se Danac baš i nije naigrao pošto je ubrzo usledila pandemija.

Što se Kutinja tiče, on je nedavno operisao članak, ali će biti spreman krajem juna i ukoliko dobije dozvolu, mogao bi da bude neočekivano pojačanje za ekipu Kikea Setijena.

U Ligi šampiona neće imati pravo nastupa, jer u tom takmičenju mogu da nastupaju samo oni igrači koji su registrovani zimus, pred start eliminacione faze...

Nakon oporavka Luisa Suareza, ako bi i Kutinjo dobio dozvolu da zaigra za Barsu, umesto povređenog Dembelea kao konkurencija Grizmanu ili u veznom redu, Katalonci bi zaista bili još veći kandidati za titulu.

Barsa u ovom trenutku ima dva boda više od Real Madrida i zasigurno nas očekuje jedna od najzanimljivijih završnica poslednjih godina.

Bundesliga

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 26.05.2020
13:58

U spaniji nema pravila, moze Barsa da radi sta hoce. Kakvo degradiranje takmicenja ako neko to uopste gleda.

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 26.05.2020
08:45

Kutinjo je top igrac, ali su ga koristili na pogresnom mestu. Ako ga stave iza Suareza, da formira dijamant sa Grizmanom, Suarezom i Mesijem, bice brutalan

avatar
Mirjevac
Tuesday, 26.05.2020
02:48

Moze da dodje, da ga Setien uklopi u tim, ako se ne uklopi onda prodaja, posto ima onih koji hoce da ga kupe, ali mislim da ce Setien uspeti da ga uklopi, on je dobar igrac!