Kakav podvig Monaka, nadoknadio 0:2 i igrača manje u derbiju! Sjajni Jovetić!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.02.2018.
23:01
Izvor: Sportske.net

Derbi 24. kola šampionata Francuske odigran na stadionu Luj II, gde je Monako zaista napravio veliki podvig protiv Liona. Sa igračem manje, ali i posle povrede golmana Subašića.

EPA/SEBASTIEN NOGIER
EPA/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 24. kola Lige 1, Monako je pred svojim navijačima savladao ekipu Liona sa 3:2 i tako večerašnjeg rivala pretekao na trećem mestu sa 50 osvojenih bodova. Lion je ostao na 48.

Lion je poveo golom Dijaza u 12. minutu, udarcem sa preko 25 metara, a da sve bude gore po ''Kneževe'', tom prilikom se povredio njihov golman Subašić koji je udario u stativu u pokušaju da interveniše, pa ga je na golu zamenio rezervista Si.

Samo petnaest minuta kasnije, novi šok za domaće, pošto je Traore duplirao prednost Liona i izgledalo je da gosti nezadrživo grabe ka pobedi.

Ali, samo četiri minuta kansije, Balde Keita vraća nadu Monaku, da bi već u 36. minutu domaći iznudili i penal!

Sa bele tačke šutirao je Falkao, golman Lopez ga je ''pročitao'', odbio loptu, ali ona se vraća Falkau koji iz drugog pokušaja ne greši - 2:2!

I onda, kada je Monako bio u naletu, usledio je novi obrt. Keita pravi nepotreban i oštar prekršaj pored aut linije i za sudiju nije bilo dileme - crveni karton za fudbalera Monaka.

Činilo se tada da će ''Kneževi'' biti zadovoljni da do kraja ostane nerešen rezultat, ali u finišu su uspeli da zadaju težak udarac gostima.

Igrao se 88. minut, Jovetić i Roni Lopez su izveli prrelepu akciju, koju Lopez kruniše pobedonosnim golom za konačnih 3:2! U prilogu je gol odluke.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke