Kakav dan za Gatuza, otkaz na glavom tamo gde Milan strada, na drugoj klupi "neprijatelj"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 30.09.2018.
11:46
Izvor: Sportske.net

Gore nije moglo da mu se namesti, sve je protiv njega, Milan čeka pakao na mestu gde njegovi treneri obično gube posao...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Nad Rinom Gatuzom se nadvila senka Kontea, za koju on kaže da je fantazija medija, međutim "Korijere delo Sport" insistira da mu posao zavisi od večerašnjeg ishoda u Ređo Emiliji.

Ne postoji gore stratište za trenere Milana, od "Mapei" stadiona, makar u ovoj deceniji.

Sasuolo je smenio Maksa Alegrija posle poraza Milana 4:3, bio je januar 2014. nekoliko meseci posle toga je seo na klupu Juventusa.

"Crno-zeleni" su bili kobni i za Klarensa Sedorfa, naime, njegov pad je počeo upravo porazom od 2:1 na "San Siru", a Pipo Inzagi je takođe izvukao deblji kraj u meču sa ovim klubom.

Poslednjih par godina Milan dobija Sasuolo u gostima, ali pre toga su zaista bili "crna beštija" za "Rosonere".

Sve to ukazuje da će Gatuzo biti na teškim iskušenjima, tim pre što nema opet Iguaina, bez njega nisu uspeli da pobede Empoli u četvrtak, koji je neuporedivo slabija ekipa od Sasuola.

Na klupi domaćina je De Zerbi sa koji je Gatuzo imao sukob u vreme kada je vodio Pizu u baražu za Seriju B, a prošle godine je Benevento sa De Zerbijem na klupi postigao gol protiv Milana u nadoknadi, strelac je bio golman, tada je De Zerbi nepristojno gestikulirao prema treneru Milana.

Dakle, biće mnogo vatre, i Kevin Prins Boateng je motivisan protiv Milana, a Mimo Berardi najbolje igra upravo protiv "Rosonera", na kraju krajeva veliki je navijač Intera.

Dodajmo na sve ovo da je Sasuolo pokazao mnogo više od Milana ove sezone, da je gazda Sasuola Skvinci veliki navijač kluba sa "San Sira" i da su se navijači nadali da će on kupiti od Berluskonija klub. Kralj hemijske industrije je imao takvu nameru, ali se nasmejao na zahtev Berluskonija od milijardu evra i nastavio da ulaže u Sasuolo, koji je izašao u Evropu, mnogo bolje odnose ima sa Juventusom nego sa Milanom, a kako rekosmo, ove sezone i to jedva, ih je pobedio samo šampion.

Zbog toga Milan nije favorit večeras, Sasuolo uz Juve ima najefikasniji napad u Seriji A, a Milanova odbrana deluje baš porozno, pravi velike greške i to je razlog više za glavobolju.

Da li bi Gatuzo bio smenjen u slučaju neuspeha. Verovatno ne, ali bi to bio početak kraja, jer bi klub čekao do pauze za osam dana da nađe rešenje. Konte je malo verovatna opcija jer ne želi da klub preuzme u toku sezone, ali bi neko mogao da bude čuvar klupe do kraja sezone.

Gatuzo je produžio ugovor do 2021. ali tim igra loše, zavisi od jednog igrača, nisu se jasno nadali borbi za titulu, ali je malo verovatno da mogu do Lige šampiona, ako ovako nastave.

Umesto Iguiana, počeće Kastiljeho kao lažna devetka, meč zatvara dan u Seriji A, večeras od 20:45.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MottiYazata
Sunday, 30.09.2018
19:21

Skroz sam zaboravio na Skvincija i njegovu mogucnost da kupi Milan. Eh, da se to desilo, mozda ne bi bilo ovoliko u kanalu. Uvek je bolje ostaviti klub domacim ljudima, navijali ili ne za doticni. Jao, Silvio, koliko si dobra doneo pet puta zla si ostavio.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 30.09.2018
15:55

Uvjek se pretjeruje u porazima ali i bogami kad pobjedujes istina je negdje u sredini

avatar
Uncle Fester
Sunday, 30.09.2018
13:52

Konacno cemo nocas gledati rutinsku pobjedu Milana, laganih 3:1

avatar
Uncle Fester
Sunday, 30.09.2018
22:27

Kakav sam majstor!!! Rekoh li ja da ce biti rutinska pobjeda, a?! Kakvi Sasuolo i bakraci, ovaj Milan je mnogo jak samo psihicka priprema je potrebna da bi to i igraci shvatili!!!

avatar
ИступањеЈединоРешење
Sunday, 30.09.2018
11:57

I Lokateli ce imati motiv. Ako je tacno da je Skvinci ponudio milijardu evra, to je odlicna ponuda, ali, problem je bio sto posle ne bi imao za ulaganja...

avatar
Rosonero per siempre
Sunday, 30.09.2018
15:33

Nije on ponudio milijardu, vec je Berluskoni trazio milijardu.
To mu je jedini potez koji mu zameram, jer je trebao da klub ostavi u rukama navijaca kluba, a ne u rukama nekih kineza.

avatar
ИступањеЈединоРешење
Sunday, 30.09.2018
16:43

P.S. Silvio je veoma sujetan covek, kao da zeli da svi posle njega zive u njegovoj senci i da ga niko ne nadmasi- i ovaj moj nick je posvecen njemu i tome...

avatar
ИступањеЈединоРешење
Sunday, 30.09.2018
16:41

Da, nisam dobro procitao, ali, svakako Skvinci ne spada u najbogatije ljude u Evropi, a nama takav treba iako sam ja onda za njega navijao. Slazem se, najbolje bi bilo da je gazda ostao Italijan, i letos smo imali dva dobra resenja...