Kakav dan za Gatuza, otkaz na glavom tamo gde Milan strada, na drugoj klupi "neprijatelj"!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 30. septembar 2018.

  • 11:46

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Gore nije moglo da mu se namesti, sve je protiv njega, Milan čeka pakao na mestu gde njegovi treneri obično gube posao...

Kakav dan za Gatuza, otkaz na glavom tamo gde Milan strada, na drugoj klupi
Foto: Screenshot
Nad Rinom Gatuzom se nadvila senka Kontea, za koju on kaže da je fantazija medija, međutim "Korijere delo Sport" insistira da mu posao zavisi od večerašnjeg ishoda u Ređo Emiliji.

Ne postoji gore stratište za trenere Milana, od "Mapei" stadiona, makar u ovoj deceniji.

Sasuolo je smenio Maksa Alegrija posle poraza Milana 4:3, bio je januar 2014. nekoliko meseci posle toga je seo na klupu Juventusa.

"Crno-zeleni" su bili kobni i za Klarensa Sedorfa, naime, njegov pad je počeo upravo porazom od 2:1 na "San Siru", a Pipo Inzagi je takođe izvukao deblji kraj u meču sa ovim klubom.

Poslednjih par godina Milan dobija Sasuolo u gostima, ali pre toga su zaista bili "crna beštija" za "Rosonere".

Sve to ukazuje da će Gatuzo biti na teškim iskušenjima, tim pre što nema opet Iguaina, bez njega nisu uspeli da pobede Empoli u četvrtak, koji je neuporedivo slabija ekipa od Sasuola.

Na klupi domaćina je De Zerbi sa koji je Gatuzo imao sukob u vreme kada je vodio Pizu u baražu za Seriju B, a prošle godine je Benevento sa De Zerbijem na klupi postigao gol protiv Milana u nadoknadi, strelac je bio golman, tada je De Zerbi nepristojno gestikulirao prema treneru Milana.

Dakle, biće mnogo vatre, i Kevin Prins Boateng je motivisan protiv Milana, a Mimo Berardi najbolje igra upravo protiv "Rosonera", na kraju krajeva veliki je navijač Intera.

Dodajmo na sve ovo da je Sasuolo pokazao mnogo više od Milana ove sezone, da je gazda Sasuola Skvinci veliki navijač kluba sa "San Sira" i da su se navijači nadali da će on kupiti od Berluskonija klub. Kralj hemijske industrije je imao takvu nameru, ali se nasmejao na zahtev Berluskonija od milijardu evra i nastavio da ulaže u Sasuolo, koji je izašao u Evropu, mnogo bolje odnose ima sa Juventusom nego sa Milanom, a kako rekosmo, ove sezone i to jedva, ih je pobedio samo šampion.

Zbog toga Milan nije favorit večeras, Sasuolo uz Juve ima najefikasniji napad u Seriji A, a Milanova odbrana deluje baš porozno, pravi velike greške i to je razlog više za glavobolju.

Da li bi Gatuzo bio smenjen u slučaju neuspeha. Verovatno ne, ali bi to bio početak kraja, jer bi klub čekao do pauze za osam dana da nađe rešenje. Konte je malo verovatna opcija jer ne želi da klub preuzme u toku sezone, ali bi neko mogao da bude čuvar klupe do kraja sezone.

Gatuzo je produžio ugovor do 2021. ali tim igra loše, zavisi od jednog igrača, nisu se jasno nadali borbi za titulu, ali je malo verovatno da mogu do Lige šampiona, ako ovako nastave.

Umesto Iguiana, počeće Kastiljeho kao lažna devetka, meč zatvara dan u Seriji A, večeras od 20:45.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari