Kakav dan u Seriji A: Ronaldov torinski debi i Pipitin povratak u Napulj

Autor: Pavle Knežević
subota 25.08.2018.
12:02
Izvor: Sportske.net

Dve utakmice - četiri velika imena italijanskog fudbala i neizbežna drama...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kakav dan u Seriji A – čekaju nas dva derbija sa četiri velika imena italijanskog fudbala. Naravno, u utakmicama Juventus-Lacio i Napoli-Milan nije samo sport u pitanju, već i malo drame i neraščišćenih računa.

Juventus je prošle nedelje počeo odbranu titule pobedom nad Kjevom u Veroni, ali je do nje došao neočekivano teško, pošto je gubio do 77. minuta, a onda je izjednačio posle autogola, da bi do pobede došao u nadoknadi vremena.

Kristijano Ronaldo se nije upisao u strelce, a sada ga čeka debi pred domaćom publikom i apsolutno se očekuje da zabeleži svoj prvenac u Seriji A. Ovo će "staroj dami" biti prvi meč na "Alijancu" od kada je na kraju prošle sezone pobedila Veronu i proslavila sedmi uzastopni skudeto.

Lacio je prošle sezone u poslednjem kolu ostao bez Lige šampiona, a celog leta je bio umešan u dramu oko prodaje Sergeja Milinković Savića, koji je za sada ostao u klubu. Ambicije nebeskoplavih se nisu promenile, ali su ovu sezonu počeli porazom od Napolija kod kuće 1:2, i to posle preokreta.

Treba reći da je Lacio prošle sezone dva puta pobedio Juventus, u Super kupu i prvenstvu, a posebno je zanimljivo što su u prvenstvenim međusobnim utakmicama pobeđivali gosti – u Torinu je bilo 1:2, u Rimu 0:1. Lacio ume da daje golove u gostima, a Juventus kod kuće sa Ronaldom i Dibalom je prava sila, tako da verujemo da nas čeka još jedan spektakl.

U večernjem terminu će takođe biti zanimljivo. Napoli dočekuje Milan u želji da podgreje svoje šampionske ambicije. Pobeda u Rimu posle preokreta bila je dovoljna Napulju da opet počne priče o tituli, a Milan se nada da može nekako da se vrati u vrh italijanskog fudbala. "Rosoneri" nisu igrali u prvom kolu jer je njihov duel sa Đenovom odložen zbog rušenja mosta.

Napoli ima težak raspored, jer ga posle Milana čekaju Sampdorija, Fiorentina, Torino i onda dolazi veliki derbi sa Juventusom u oktobru. Ako "partenopei" "prežive" ovakav start, stvarno će ponovo biti kandidati za titulu.

Ovaj duel će značiti i novi povratak Gonzala Iguaina u Napulj, a prezir navijača i kluba prema njemu nije umanjen ni dve godine posle odlaska u Juventus.

Iguain

Ovo mu, naravno, neće biti prvi povratak, ali loše strasti prema njemu se i dalje ne smiruju, pošto su "Pipitu" opljunuli svi – od vlasnika Aurelija De Laurentisa, preko Lorenca Insinjea, pa do gradonačelnika Luiđija di Mađistrisa, koji je rekao da Iguain nije poželjan u Napulju.

Zanimljivo je i da će gost Napulja biti i bivši štoper "partenopeija" Pepe Reina, ali izgleda da će navijači njemu prirediti zaista topao doček.
Naravno, ne treba prevideti i da će Karlo Anćeloti igrati protiv "svog" Milana, kluba sa kojim je dva puta bio prvak Evrope i sa kojim je osvojio osam trofeja.

Ako se gledaju samo kvote, Juventus i Napoli su izraziti favoriti, odnosno Lacio i Milan nemaju šta da traže danas. Večeras ćemo znati da li će se stvari odvijati prema predviđanjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Saturday, 25.08.2018
14:54

Milan x2 lagano

avatar
Markidzani
Saturday, 25.08.2018
13:26

Reina solidan štoper😂

avatar
Pravi romanista
Saturday, 25.08.2018
21:33

Nizak ali dobar u skoku, Kanavaru vol 2.0 :D..Gatuzo ga otkrio na treningu :D

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 25.08.2018
12:36

Borini verovatno pocinje za nas, mozete da zamislite na sta ce to da lici...

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 25.08.2018
15:59

To je neverovatno, ako već Bonaventura mora početi ( po mom mišljenju je on za klupu, jer mora se imati jaka klupa, a on bi kao zamena bio odličan ), onda on na krilo a Bakajoko u vezi, ili on u sredini a Kastiljeho. Da su pre 2 dana došli bolji će biti od Borinija, kojeg treba staviti kao trećeg napadača i doviđenja.

avatar
PARTIZAN SAMPION \'14
Saturday, 25.08.2018
21:30

Upravo tako, Bonaventuru nikad ne bih prodao, sve si objasnio, a mislim da i Laksalt itekako moze tu levo. Takodje, mislim da Borini i jeste zamisljen kao treci napadac...

avatar
Dalibor Bobinjo
Saturday, 25.08.2018
12:28

Evo sam se naježio i ne mogu da dočekam da vidim svog idola... :D

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 25.08.2018
14:43

gde si brate moj, oces da ti dam orginalan Messijev dres sa potpisom pod uslovom da oladis malo