Kaka: "Želim da se vratim u Milan"

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 26.06.2018.
14:00
Izvor: Sportske.net

Kaka je dao vrlo opširan intervju za "Gazzeta dello Sport" gde govori o svojim narednim koracima koje planira da napravi u karijeri.

EPA/MARCO BUCCO
EPA/MARCO BUCCO

Povezane vesti

Kaka je veoma zainteresovan da se vrati u Milan, ali ovoga puta kao direktor.

"Ne vidim sebe u blizini terena ponovo, da stojim kao trener. Ja sam više za neku drugu ulogu. Da u odelu sedim za stolom i imam neke totalno druge funkcije", započeo je izjavu legendarni Brazilac.

Kaka veruje da će se Milan kao pravi velikan u fudbalu vratiti na velika vrata i da će opet biti u samom vrhu fudbala.

"Nadam se da Milan neće dobiti suspenziju i kaznu, nadam se da će Milan igrati u Ligi Evrope, jer su igranje u Evropi zaradili na terenu, to će biti početak povratka velikog kluba. Nadam se da će se polako vraćati na stare staze gde su nekada bili i da ću ja biti deo toga."

"Naravno da je potrebno vreme da se to dogodi, ali to će se desiti sigurno", bio je samouveren Kaka u nastavku razgovora.

Kaka je rekao da će mu studiranje na Kovercijanu pomoći da završi edukacije.

"Ja uvek pratim Milan, nisam se dugo čuo sa trenerom Gatuzom ali stalno pričam sa Pirlom, Didom, Seržinjom i ostalim igračima koji su takođe zaradili trenerske bedževe u Kovercijanu, tako da sam uvek informisan", dodao je osvajač "Zlatne lopte" 2007. godine.

"Ja obožavam fudbal, trenutno nisam direktno u njemu, ali to mora da bude tako zato što se pripremam za narednu fazu", istakao je Kaka.

"Vrlo sam zainteresovan za povratak u Milan, ne znam tačno kada, ali to će se desiti i ja se nadam da će to biti uskoro, jer je Milan za mene dom. Osećam da možemo da počnemo ispočetka. Poruka za navijače je da budu strpljivi i da će nova faza uskoro početi", rekao je za kraj Brazilac.

Kaka je igrao za Milan u dva navrata, a u svom prvom mandatu kada je nosio crno-crveni dres je čak osvojio i "Zlatnu loptu" 2007. godine. Milan je tada imao strašan tim, a ovaj Brazilac je oduševljavao svojim potezima čitavu planetu.

Od 2003. do 2009. godine je 270 puta nastupio za Milan i postigao čak 95 golova. 2009. prelazi u Real Madrid, ali tamo nikada nije pokazao svoj puni potencijal i ostaje žal što možda nije ostao celu karijeru u Milanu. 2013. se vraća da igra za Rosonere, ali samo 1 sezonu dok ne potpiše za Orlando.

Fudbalski klub Milan se nalazi u vrlo tečkoj situaciji. Verovatno nikad teža situacija u istoriji ovog velikana, ali zato legende koje su igrale za ovaj klub poput Kake, Gatuza, Dide su tu da pokušaju da ovaj klub vrate na staze stare slave.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Raiola
Tuesday, 26.06.2018
19:33

U odelu za stolom sedr školovani ljudi.

avatar
neme
Tuesday, 26.06.2018
19:22

Kakav je ovo igrac bio kada izade na teren kao neki klinja streber a kad krene lopta spasavaj se ko moze brzina sut dribling osecaj .genije

avatar
JC\'90
Tuesday, 26.06.2018
17:08

Stam i Krespo naravno

avatar
JC\'90
Tuesday, 26.06.2018
17:06

E kad se samo setim kakvu ekipu je Milan imao. Dida, Maldini, Nesta, Kafu, Kaladze, Pirlo, Gatuzo, Sedorf, Kaka, Sevcenko i Inzagi. Lepa vremena ...

avatar
ridslk
Tuesday, 26.06.2018
14:29

Veliki RIDSL KAKA

avatar
Grobaris Totalitare
Tuesday, 26.06.2018
14:07
avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 26.06.2018
14:05

Nije nam ovo najtezi period, najteze je sigurno bilo onda sredinom 80-ih...