Kada je poslednji put ovako izgledala, Barsa je jedva završila u Kupu UEFA!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 10.02.2020.
13:28
Izvor: Sportske.net

Može li Barselona da preokrene sezonu u svoju korist?

EPA-EFE/Jesus Diges
EPA-EFE/Jesus Diges

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone prekinuli su niz loših rezultata na gostovanjima, pošto su u nedelju pobedili Betis rezultatom 3:2, ali daleko od toga da u klubu imaju razloga za optimizam.

Zimski prelazni rok je odrađen očajno, iako se već tada znalo da Luis Suarez neće igrati do kraja sezone, a da je samo pitanje trenutka kada će se opet povrediti i Osman Dembele.

Klub se odrekao četvorice igrača, otišli su Žan-Kler Todibo, Musa Vag, Karles Alenja i Karles Perez, i Setijen na raspolaganju ima samo 15 prvotimaca.

Najveći problem na sve to jeste igra u odbrani, pošto je Barselona skoro pa ponovila negativni rekord posle 17 godina, tačnije od one sezone kada je Radomir Antić zamenio Luja van Gala.

Barsa je tada primila čak 30 pogodaka posle 23. kola u La Ligi (baš zato je i Antić zamenio Van Gala na polusezoni), a sada je posle isto toliko mečeva stigla do 28.

Samjuel Umtiti je opet na meti kritičara, Đerar Pike je totalno van forme ove godine, baš kao i Đordi Alba, Klemen Lengle je dobio drugi crveni karton ove sezone, dok je Žunior Firpo ponovo razočarao kao starter.

Poređenja radi, te sezone 2002/03, Barsa je sezonu završila tek na šestoj poziciji, što je na kraju bio i uspeh, pošto ih je Radomir Antić preuzeo kada su bili 14. na tabeli, a ipak ih je doveo do Evrope, makar do Kupa UEFA.

Sada, primljeni golovi više nego ikada odlučuju o tituli, većina trenera veruje da je odbrana ta koja donosi trofeje, pa je jasno koji će biti najveći problem Barselone do kraja sezone.

Takođe, vredi istaći da je Real Madrid primio duplo manje golova od Barse (14), a Atletiko 15.

Barsa sada ima dve utakmice na Kamp Nou, protiv Hetafea i Eibara, a potom slede dva paklenja gostovanja Napoliju i Real Madridu, pa Setijen nema mnogo vremena da zbije redove i utegne odbranu..,


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 10.02.2020
16:11

I sada bi se borili za LE da im nije Messija. Nakon što su podigli nivo zalaganja negde (p)ostaje jasno je da je Barsa kombinacija starih i istrošenih fudbalera koji su odavno morali dobiti adekvatne zamene i novopridošlih u poslednjih 5-6 godina, od kojih 90% nikada nisu trebali zaigrati u dresu Barse.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 10.02.2020
14:44

I ove sezone bi zavrsili na istoj poziciji kao tad da se iole posteno sudi na njihovim mecevima, guraju ih sudije samo tako. Juce gol nakon skoka gde obema rukama drzi igraca betisa i ne dozvoljava mu da skoci kako treba, cist faul ali protiv barse se to ne svira

avatar
Badr Hari
Tuesday, 11.02.2020
17:22

Ne samo da se ništa ne svira nego ni Messiju nije hteo da pokaže direktan crveni karton za divljačko čupanje Bartrinih ruku svojim dresom i to u šesnaestercu Betisa. :D

avatar
Bádr Hari
Monday, 10.02.2020
14:38

nema veze , Barsa mog idola Messija i njegovu zlata vrednu zlatnu loptu. :D

avatar
Dimebag Dárrell
Tuesday, 11.02.2020
04:52

Na ovaj komentar mi žao i da te zezam...

avatar
BlúeBoy84
Tuesday, 11.02.2020
04:54

Tek tek mi je 11 godina