Kad ti se život okrene za 180 stepeni, devojke ne šaljite slike, neprijatno mu je!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 15.04.2019.
09:18
Izvor: Sportske.net

Ko je "Uragan" iz Benfike, ružno pače koje se pretvorilo u labuda. I hoće li mu se ispuniti snovi?

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Evropa mu se divi, do prošle sezone malo ko je čuo za njega. Ipak, momak koji je zablistao ove sezone i privukao pažnju najvećih klubova, kaže da se sve promenilo preko noći.

"Sve je drugačije, sada me zovu devojke, šalju mi fotografije, neke čak i obnažene. Neprijatno mi je, imam 19 godina, nemam devojku, biće vremena
", kaže Žoao Feliks.

On je izrastao ni iz čega, iako je u Portou gde je proveo sedam godina važio za talentovanog igrača, problem je bio u tome što su "Zmajevi" procenili da je fizički slab i da nikada neće igrati ozbiljan fudbal.

Ta greška ih je skupo koštala, prvo, Feliks je otišao na poseban tretman u Benfiku gde sa mladim igračima rade pre svega na fizičkoj spremi, odnosno žele da ojačaju. Za par godina momak je toliko napredovao da je postao najmlađi igrač koji je debitovao za drugi tim, pa onda ove sezone i najmlađi čovek u istoriji koji je dao gol u derbiju Lisabona.

Sve se dogodilo preko noći, sada je potopio Ajntraht, i krenule su još žešće priče o transferu. Zanimljivo da je prošlog leta želeo da ga uzme Vest Hem, kao neafirmisanog klinca, ali je Benfika odbila da razgovara, a ni Žoaov otac nije bio za odlazak u Englesku.

Inače, nova zvezda Benfike je odrasla u Vizeu, gradu iz koga je Paulo Sousa koji je svojevremeno nosio dres Juventusa. Zbog toga, ali i činjenice da je Mendeš ovlašćen da pregovara u ime porodice i Benfike sa zainteresovanim klubovima, mnogo veruju, da će mladi fudbaler završiti u Torinu. Ulogu ima i Ronaldo, Juve želi da se oslobodi Dibale, dovede Feliksa i oformi sa Kinom tandem iz snova za sledeću deceniju.

Ali, tu su i engleski klubovi, pre svih Siti i Junajted. No, Feliks je opsednut Ronaldom koji ga je gledao u derbiju Lisabona.

Prema nekim statistikama, niko osim Mesija nije imao tako briljantan start karijere kao mlađani Portugalac, ako se gledaju prvih 1000 minuta među profesionalcima.

Inače Žoaov brat je takođe u mlađim kategorijama Benfike, i kažu da je još talentovaniji.

Otac mu je inače fudbalski trener, radio je sa klincima u Tondeli, gde je Žoao ili "Uragan" kako ga sada zovu načinio prve fudbalske korake.

Sada će možda ostvariti i očev i svoj san.

"Hteo bih da igram uz Ronalda, on je najbolji, idol, primer za sve. Ako bih trenirao uz njega, to bi mi pomoglo da se dalje razvijem".

 Na potezu je Juventus...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Monday, 15.04.2019
10:48

Na potezu je Juventus , ali cena ? 100 000 000 ? Ne ne

avatar
Misosesic
Monday, 15.04.2019
09:54

Evo ga kad se Juventus uvede u priču odmah se zna sa 12 godina koliko je kila imao i sta mu djevojke šalju.A juce se nije znalo na kojoj poziciji igra.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 15.04.2019
09:46

Portou LOL I Riki je bio ovako skroman i povucen...