Kad se "jorgan pocepa", raspad Atletika!?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.01.2019.
10:49
Izvor: Sportske.net

Da li prisustvujemo poslednjem trzaju, kraj jedne velike ere u istoriji "Kolčonjerosa"?

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

U Atletiku situacija nije najbolja, čeka ih gostovanje u Sevilji u nedelju, posle praznične pauze, nisu daleko ni sudari sa Juventusom u osmini finala Lige šampiona, oni imaju veliki cilj, da stignu do završnice koja će biti odigrana na njihovom terenu, na "Vanda Metropolitano" stadionu.

I dok u Atletiku kažu da nisu autsajderi protiv Juventusa, da će pobednik ovog dvomeča sigurno igrati finale, situacija u klubu nije dobra.

Košta nije onaj stari, priča se da ima problema sa saigračima, a najveći problem je što se čuvena Simeoneva odbrana raspada. To će možda "Ćola" naterati da i sad digne sidro i ode u Inter gde su mu vrata otvorena.

Naime, trojici ističe ugovor, Felipe Luis će napustiti klub ne pristaje da mu ugovor bude produžen na samo godinu dana, a i Huanfran će biti slobodan.

Najveći problem je Godin koji još uvek može da igra na vrhunskom nivou. Ali, i njemu je, kako se priča potrebna promena, ostao je prošle godine, veruje se da bi na leto mogao da se preseli u Seriju A, ili čak PL.

Urugvajac je jedan od najboljih štopera na svetu, ali Atletiko će više pogoditi odlazak talentovanog Lukasa Ernandeza.

Naime, francuski reprezentativac ne želi da potpiše novi ugovor i da izbaci klauzulu od oko 80 miliona evra, Bajern je spreman da je aktivira, ali Ernandez nije želeo da ostavi Atletiko na cedilu u januaru.

Sa druge strane, gotovo je sigurno da će prihvatiti ponudu Bavaraca u junu, Madriđani će napuniti kasu, ali ostati bez ključnog igrača za budućnost.

Dakle, kompletna odbrana odlazi, to diže temperaturu među navijačima, ali itekako utiče na moral ostatka ekipe. Gledamo li kraj jedne ere, možda i najbolje decenije u istoriji kluba?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefan Lazović
Thursday, 03.01.2019
18:02

hahha pa ljudi 3 ta igraca imaju 30+ godina, realno je da dodje do smene, kakav raspad.

avatar
Enrike
Thursday, 03.01.2019
16:47

Sta pricate. I ako ode Ernandes dobice 80 miliona. Nek dovedu zamenu od tih para. Tu je Himenes koji je stopercina i Savic moze da posluzi. Zasto raspad? Pa Barsa ima vecih problema sa odbranom.

avatar
Badr Hari
Thursday, 03.01.2019
14:37

To što je Atletiko u fazi raspada svakako neće biti razlog da nam krajem februara i sredinom marta ne bude predstavljen kao 'najjači Atletiko u istoriji kluba', ne toliko zbog Juventusa koliko zbog izlizanog, koji ako im da gol ne samo da će 'sam osvojiti LŠ za Juve' (ukoliko naravno Juve osvoji LŠ), već će time 'dokazati' i da je 'daleko najbolji u istoriji fudbala'. :D:D:D

avatar
Red blood
Thursday, 03.01.2019
13:21

Velika steta.U nekom drugom periodu sigurno da bi ovaj Atletiko uzeo vise od 1 titule u Primeri..
Finansijski daleko slabiji od Reala i Barse,bili su vise nego kvalitetan konkurent.

avatar
Rasel Krou
Thursday, 03.01.2019
12:55

Nevjerovatno je koliko Atletiku fali Gabi, igrac koji kada gledas po individualnim kvalitetima nije bio ni u TOP 5 ali kada je u pitanju timski duh, ispostavio se kao nezamjenljiv, bar do sada. On je bio Colova produzena ruka na terenu, unosio je cvrstinu u vezni red, znao da napravi faul, da podigne moral ekipi, da disciplinuje i odbranu i vezni red. Saul i Tomas su odlicni igraci ali nemaju taj DNK vodje, cesto zaglave u napadu i ostave odbranu na vjetrometini. Atletiku fali jedan pitbull na poziciji DMF, odbrana nije toliko losija koliko protivnici imaju vise ozbiljnih napada sa posjedom na 25 metara od gola. U svakom slucaju, ATM je daleko od propadanja, zaradili su mnogo novca, sto od prodaje igraca, sto od ucesca u LS, napravili su novi stadion, potpisali ozbiljne sponzorske ugovore, tako da mislim da su daleko od pada, a smjena generacija je sasvim prirodna stvar. Ako sportski sektor bude imao sluha da odlaske nadomjesti adekvatnim pojacanjima, bice ATM i dalje konkurentan.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 03.01.2019
12:27

Ova trojica su i u nekim godinama ali Lukasa cekaju najbolje godine. Barsa i Real imaju nikakvu godinu u ligi ali to Atletiko ne koristi, jesu u konkurenciji ali su toliko bodova prosuli a ne verujem da ce iba velikana imati toliko los prolecni deo sezone. Ne znam sta ciljaju ali da ne izgleda dobro - istina je.

avatar
Mirjevac
Friday, 04.01.2019
01:03

Hahahahaha, Barca i Real imaju nikakvu godinu a Atletiko kao ima, hahahaha!Barca jes da nije sve iskoristila koliko je mogla ,a mogla je sad da ima brat bratu cak i 15 do 18 boda vise od drugog Atletika ali eto ona je prva, a dok atletiko tek treba da igra protiv jacih i moze da klizne nize sa drugog mesta! Barcin trener je naj vise zasluzan sto je pravila nekoliko kikseva! U Atletiku su kompletni i trener im je isti i pravili kikseve, za Real da ne pricamo Perez vise nemoze da poplacuje sudije posto sad radi WAR a on real je slba i uvek je bio slab ali sa novcem Perez je uvek pobedjivao!

avatar
Agent Provocateur
Friday, 04.01.2019
21:25

Ti si car koliko ne citas ili ne razumes. Napisao sam isto sto si ti i u odgovoru - Barsa i Real nemaju nikakvu godinu i Atletiko umesto da to iskoristi i iskoci u prvi plan oni prosipaju bodove na sve strane a zadrzali su ceo tim i nabrijali se da ove godine budu u konkurenciji za sve. I drugi deo sam isto napisao - ne verujem da ce i Barsa i Real nastaviti da gube, jedan tim ce da se stabilizuje i ode sansa Atletiku za titulu. To me dovodi do zakljucka da ti ovo nije jedini profil, sinhronizovano sa jos dva tri lika lupas odgovore na moje komentare i bez da procitas sta napisem kontriras. Sta ja znam, raznih nas ima pa ako te to cini srecnim izvolte.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Thursday, 03.01.2019
11:56

Odbrana im je ušla u pozne godine i mora se naći adekvatna zamena,problem je to sto će dovesti neke anonimuse za zamenu umesto neka već izgradjena imena.Dzaba im sto su zadržali Grizmana kada neće da nadogradjuju tim tako sto će dovoditi igrače nivoa Grizmana.Mislim da je ova sezona kraj jedne lepe fudbalske priče o trofejima za Atletiko.Ove sezone se vidi da nije više ono sto su bili,Real očajan,Barsa isto samo sto ih je mali Dembele izvukao ih ponora u mnogo mečeva i oni ništa da to iskoriste.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 03.01.2019
11:51

A ni Savic vise nije siguran...