Kad Rusi rešavaju problem - Tribina van stadiona dok traje Mundijal!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.10.2017.
23:14
Izvor: Sportske.net

Stadion u Jekaterinburgu ne ispunjava uslove koje propisuje FIFA ali će ipak biti domaćin četiri utakmice predstojećeg Svetskog prvenstva.

Epa/Tatyana Zenkovich
Epa/Tatyana Zenkovich

Povezane vesti

"Centralni stadion" u Jekaterinburgu izgrađen je za potrebe Svetskog prvenstva ali je tokom izgradnje napravljen veliki propust zbog čega je FIFA zahtevala dodatne radove.

O čemu se radi?

Stadion u Jekaterinburgu može da primi samo 27.000 gledalaca što je cifra koja ne zadovoljava kriterijume FIFA kada su mečevi Svetskog prvenstva u pitanju.

Problem je već rešen, izvođači radova su prionuli na posao i sagradili montažnu tribinu koja će značajno povećati ukupan kapacitet kako bi utakmice Svetskog prvenstva mogle da se odigraju na ovom stadionu.

Sve ovo ne bi predstavljalo ništa epohalno da radnici tribinu nisu napravili van stadiona, što je i bilo jedino moguće rešenje, imajući u vidu da je kompletan projekat gotovo završen i da rušenje nije dolazilo u obzir.

Pogledajte kako izgleda montažna tribina van stadiona koja će biti uklonjena nakon završetka Svetskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PER ASPERA AD ASTRA
Wednesday, 04.10.2017
08:47

Kakve smo srece, mi cemo igrati u tom gradu i na tom stadionu kao sto smo u Lajpcigu onomad kao daleko najudaljenijem tj. najizolovanijem gradu od svih koji su bili domacini (izuzev Berlina koji se podrazumevao kao glavni grad) i ne bas preterano lepom stadionu, a verovatno cemo bas na toj tribini i biti smesteni, izmedju ostalog...

avatar
Danijella
Wednesday, 04.10.2017
00:11

Hehe a najjace mi je to sto ladno pocinjes da gradas toliki projekat za SVETSKO PRVENSTVO a ne znas niti si informisan dovoljno koji je minimum gledalaca dozvoljeno i svi ti ostali detalji haha! Ko da gradis kosarkasku dvoranu sa visinom od metar i po vrata na svlacionicama i u ulazu u halu..bez tuseva :) e rusi rusi :)

avatar
RUSKI CAR
Wednesday, 04.10.2017
00:10

Ništa čudno, stadion Wrigley field u Čikagu ima isto dodate tribine na krovu zgrade koja se nalazi preko puta stadiona.