Kad osnuješ fudbalski klub u Las Vegasu? Dovedeš Fredi Adua, pare padaju sa neba, golovi znače čipove u kazinu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 15.09.2018.
10:58
Izvor: Sportske.net

Ljudi se dobro zabavljaju, ali valjda u gradu greha i ne može drugačije...

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Osnovani su pre godinu dana, naravno ovo je drugi da grad greha ima fudbalski klub, zauzeli su mesto u drugom rangu takmičenja. Svojevremeno su 1977. preselili klub iz San Dijega u Nevadu, ali nije dugo trajalo.

Prošle godine su konačno uspeli u nameri da oforme klub, njihov zahtev je odbijen za MLS još 2014. ali sada su dobili zeleno svetlo i krenuli iz ULS, odnosno trećeg ranga takmičenja.

Igraju na "Kešmen fildu", doveli su početnika Isidra Sančeza, koji igrao u Kanadi i Meksiku, a njegov otac, inače iskusni trener koji je radio u MLS je sportski direktor kluba i praktično prvi operativac.

Kako funkcionišu?

Pa recimo, za svaki meč u kome daju tri gola, osim plata fudbaleri dobijaju čipove za lokalna kazina u vrednosti od 100 dolara, da okušaju sreću, a i navijači su zadovoljni.

Posle konkursa nedavno je njih 200 dobilo priliku da izađe na teren, pojavio se helikopter koji je bacao novac, a srećnici su dobili priliku da napune džepove. Stadion koji je pripadao amaterskom bejzbol klub ima oko desetak hiljada mesta i uglavnom je pun.

Las Vegas Lajtsi su doveli veliki broj Meksikanaca, a tu je i poznato ime, Fredi Adu koji je odigrao do sada 13 utakmica i postigao gol.

Kako stoje na tabeli?

Prvi meč sezone dobili su u Fresnu sa 3:2, ali im ne ide baš, u zapadnoj konferenciji treće lige su pri dnu tabele, daleko od borbe za plej of.

Svejedno, izgleda da se dobro zabavljaju...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke