Kad Luka ne šutne penal, Kristal Palas i ne treba da pobedi

Autor: Boban Filipović
subota 09.12.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

Ostaće nejasno zašto je Benteke šutirao penal u nadoknadi kada je Luka Milivojević već doktorirao udarce sa 'bele tačke'. Iz tog razloga fenjer ponovo gori na 'Selharst Parku'...

BETA/AP Photo/Matt Dunham
BETA/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Najjači utisak ovog subotnjeg popodneva u Premijer ligi ostavio je Totenhem, koji se u velikom stilu vratio na pobednički kolosek - "petardom".

Ekipa Maurisija Poketina je prekinula seriju od četiri meča bez pobede i razbila Stouk na svom 'Vajt Hart Lejnu' sa 5:1.

Sparsi su poveli sredinom prvog poluvremena i to autogolom Šokrosa, to je bio jedini gol u prvih 45 minuta, a onda u nastavku sledi raprosdija vicešampiona Engleske.

Prvo je Son duplirao vođstvo u 53. minutu, samo minut kasnije upisao se i Hari Kejn, poklonivši se na centaršut Bena Dejvisa sa levog boka, a u 65-om najbolji strelac Totenhema postže drugi gol na utakmici, a ukupno svoj 50. u 2017. godini!

"Petarda" je pukla u 74. minutu kada je Kristijan Eriksen pogodio na asistenciju Sona, a goleadu je zatvorio isti igrač koji ju je i otvorio - Rajan Šokros. Kapiten 'Grnčara' je u 89. minutu pogodio i protivničku mrežu i postigao počasni gol.

Goleada je viđena i na 'Selharst Parku', palo je četiri gola u duelu Kristal Palasa i Bornmuta, i jedni i drugi su postigli po dva, pa se završilo podelom plena - 2:2.

'Stari lisac' Džermajn Defo je doveo 'Trešnjice' u vođstvo u desetom minutu posle lukave akcije iz kornera, 'Orlovi' su u finišu prvog poluvremena uspeli da preokrenu pošto je prvo Luka Milivojević bio siguran sa 'kreča', pa potom Dan iz peterca loptu sproveo u gol oštar centaršut po zemlji Kabaja, ali do odlaska na odmor Defo svojim drugim golom na meču donosi poravnanje.

U nastavku nije bilo golova, a glavni krivac za to je Kristijan Benteke, koji je promašio penal u sudijskoj nadoknadi.

Nikome na 'Selharst Parku' nije bilo jasno zbog čega je robusni belgijski reprezentativac uzeo stvari u svoje ruke umesto Milivojevića. Kristal Palas je zbog toga ponovo fenjeraš pošto je Svonsi u finišu došao do trijumfa nad Vest Bromvič Albionom na svom 'Libertiju' - 1:0.

Iskuni Vilfred Boni je bio strelac jedinog gola na toj utakmici u 81. minutu.

'Minimalac' kod kuće upisao je i odlični Barnli protiv Votforda - 1:0. Arfild je srušio 'Stršljenove' u poslednjim trenucima prvog poluvremena, mada valja dodati da su gosti pet-šest minuta ranije ostali sa desetoricom zbog isključenja Zegelara.

Trijumf kod kuće ostvario je i Hadersfild, Terijeri' su savladali Brajton sa 2:0, oba gola postigao je Togoanac Stiv Muni u prvom poluvremenu.

Na premijeri 16. kola Premijer lige Vest Hem je u gradskom derbiju odigranom na Olimpijskom stadionu u Londonu dobio Čelsi sa 1:0, a subotnji program završava se duelom Njukasl - Lester, koji počinje u 18:30.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žan-Žak Ruso
Saturday, 09.12.2017
19:42

Barnli omiljena ekipa iz ove grupe. Najmanji budžet imaju, pride ljetos prodali dvojicu standardnih prvotimaca, a doveli samo Vuda za sitan novac. Hiton hobotnica se povredio, a oni guraju kao nikad. Kapa dole Barnliju!!!

avatar
Yaya Sanogo
Saturday, 09.12.2017
19:35

Koja glupost Palacea, umesto da drugi penal izvede covek koji je vec postigao prvi gol iz penala, i koji ima 100% ucinak ove sez sa bele tacke, loptu uzima beskorisno drvo od 30m koje nije postiglo nijedan gol ove sezone i sa penalima je nebo-zemlja. Smesno.

avatar
Realan tip
Sunday, 10.12.2017
01:38

Vala bas, Benteke je ciklon epskih razmjera.

avatar
FanEngleskogfudbala
Saturday, 09.12.2017
19:11

Kakav je igrac ovaj Hadersfildov Stiv Munije,kidao je na pocetku sezone a onda ga je omela povreda.Poceo je da se vraca u formu,drago mi je zbog njega.Steta zbog Palasa,dugo nije bila ovako luda borba za opstanak.Odlicna utakmica Totenhema!Srecno na zrebu za LS :)

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 09.12.2017
19:09

A bila bi i steta da onaj drugi gol Defoa ne donese bar bod :D