Kad Luis Enrike izabere, u Barsi se i dan-danas hvataju za glavu i računaju gubitak!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.04.2018.
11:14
Izvor: Sportske.net

"Lućo" je osvojio triplu krunu sa Barselonom, posle ne baš uspešne druge sezone otišao, od narednog leta se posle godinu dana pauze vraća na klupu, žele ga i Čelsi i PSŽ. Ali, skupo je koštao Barselonu...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Priča se ovih dana pojavila u katalonskim medijima, naime, Luis Enrike je kumovao verovatno najgorem transferu Barse u poslednjih nekoliko godina.

Barselona je svojevremeno dogovorila transfer Gundogana iz Dortmunda, ali je Asturijac odbio da dovede ovog fudbalera i insistirao da stigne Arda Turan.

To je bio potpuni promašaj, Turčin je plaćen blizu 40 miliona evra, prvo je pauzirao šest meseci naravno jer je klub bio suspendovan, ali sa druge strane, ni posle se nije naigrao.

Imao je ogromnu platu od oko 9 miliona evra, nije poslednjih godinu i po ni igrao, odbijao je ponude i na kraju konačno otišao kući, tačnije u Basakšehir.

On je i dalje na platnom spisku Barselone, Turci mu plaćaju deo ugovora, a kada se sračunaju troškovi transfera i plate, za manje od 40 mečeva u dresu Barselone plaćen je ukupno sa obeštećenjem oko 70 miliona evra.

Gundogan je otišao u Mančester Siti, imao problema sa povredom, ali kada je zdrav igra standardno.

Barsi je inače potrebno pet pobeda do šampionske titule, žele brzo da završe posao i koncentrišu se na Ligu šampiona, Valverde će večeras protiv Leganjesa sa jakim timom, ne želi nikakva iznenađenja, iako njegov tim ima devet bodova prednosti nad Atletikom, osam kola pre kraja šampionata.

Barsa u utorak brani 4:1 iz prvog meča u Rimu u revanšu četvrtfinala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mladenq_
Saturday, 07.04.2018
16:30

Ovaj kriminalac od trenera je pa jedno 10 godina unazadio Barsu. Najmanji su problem pare bacene na Turana.

avatar
Mirjevac
Monday, 09.04.2018
17:21

Naprimer upropastio Barcu sa osvajanjem triplike u dansnjici gde svako i svaki klub igra dobar fudba, to samo mogu veliki treneri da osvoje, dobri igraci ne vrede nista ako ih trener nezna zaposli, eno primer je u M. Junajtedu, sta ce da osvoji sa onako dobrim igracima? Zato nije lepo da pises nesto sto ne stoji da je Luis unazadio Barcu kad nije, vec ju je upisao sa triplikom medju velikim klubovima!

avatar
ph4nt0m.11
Saturday, 07.04.2018
12:32

Nije otišao posle druge, već posle treće sezone.

avatar
Hitch
Saturday, 07.04.2018
12:07

Velika prevara od trenera. Jeste osvojio tripletu u prvoj sezoni, ali relano, njegove zasluge su minimalne tu. Imao je u napadu mozda i najbolji trio u historiji fudbala i citava igra se zasnivala na tome da njima das loptu, pa sta urade sami, a ostali su vodonose. Pokazao je u Romi i Selti da je nikakav takticar. Jos gori je kada su transferi u pitanju. Kupio je tolike igrace (Arda Turan, Pako Alkaser, Vidal, Mathieu, Douglas,...) i nikome od njih nije dao sansu, otpisao ih sve. Najgori transfer period u historiji Barselone.

avatar
Saturday, 07.04.2018
11:27

Ma ovaj pojma nema o transferima Turan, Silensen, Dinje, Gomes, Pako A. .... covek pojma nema. Niti je imo kakve rezultate u bilo kojem drugom timu osim Barce mada i tu je stalno se nesto svadjao. Rotiro bez potrebe... secaju se toga jos bolje navijaci Barce. Ja samo hocu reci NE DAJ BOZE da on bude novi trener Celsija. Neka ide u PSZ ili Arsenal.

avatar
Mirjevac
Monday, 09.04.2018
17:17

Od kad se to pitaju treneri koga ce da dovedu menadzeri i predsednici klubova? Eto Zidana isto niko ne pita ni za sta, on nebi da menja tim i nebi nikog da dovodi ali predsednikPerez i menadzer hoce, tako da nije lepo da pises nesto sto ne stoji! Tako i Luisa niko nije pitao da je dovodio sve ove igrace koje si ti naveo! Tripliku da osvojis u danasnjici je velika stvar, i to samo mogu da urade veliki treneri, Luis je jjedan od velikih trenera!