Kad Bufon postrojava, evo kako je prošao Mbape!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 30.10.2018.
14:58
Izvor: Sportske.net

Iskusni lisac postarao se da Francuza spusti sa oblaka i očinskim savetima vrati u realnost.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Za vikend je na programu bio veliki derbi francuskog fudbala koji je aktuelni šampion Pari Sen Žermen dobio rezultatom 2:0.

Kada su izašle startne postave mnogima je bilo čudno što u timu Tomasa Tuhela nema Kilijana Mbapea. Razlog je bio taj što je Francuz zakasnio na okupljanje pre meča pa ga je Nemac ostavio na klupi za rezerve.

Kakva je uloga Đanluiđija Bufona u timu Pari Sen Žermena najbolje se videla u ovoj situaciji. Legendarni golman izašao je na zagrevanje i nekoliko minuta razgovarao sa Mbapeom.

Zapravo, više se radilo o monologu pošto je samo Bufon pričao i gestikulirao rukama, povremeno prekrivajući usta šakom kako kamere ne bi zabeležile o čemu govori.

Nema potvrde, ali pretpostavlja se da je Bufon ukazivao Mbapeu na grešku koju je napravio i predočio mu da mora da se prihvati sankcije.

Za mladog igrača kakav je Mbape ovakve stvari mogu da budu od ključnog značaja jer nema dileme da se radi o vrhunskom potencijalu, ali u isto vreme treba ostati čvrsto na zemlji, a za takve stvari Bufon je "tata-mata".

Reklo bi se da je Bufonova pridika urodila plodom. Mbape je ušao u igru nakon sat vremena i postigao vodeći gol za Pari Sen Žermen, dok je Julian Draksler u nadoknadi overio trijumf nad Olimpikom iz Marselja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 30.10.2018
17:12

Gleda ga kao da mu objasnjava Gobeljic

avatar
OGLoc
Tuesday, 30.10.2018
16:28

gledajuci nivo umisljenosti i bahatosti ovaj ce biti gori od ronalda, nejmara i pogbe zajedno

avatar
OGLoc
Tuesday, 30.10.2018
20:03

svi su danas mbapapeovi fanovi, dok traje forma

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 30.10.2018
16:10

Slusaj mali, da ti objanim dve tri ... Bufon je legenda i ima pravo da ohrabri i usmeri mladog igraca pa makar to bio i Mbape. Da, razmisljao sam o tome zasto je PSG hteo Djidjija i mislim bas zbog ovoga, dosta je Zlatana, Alvesa i slicnih palikuca u svlacionici, treba im neka istinska legenda.