Kad 90 minuta pokvari veliko prijateljstvo, svađa Murinja i Lampsa, za sve je kriv Konte?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 23.12.2019.
11:41
Izvor: Sportske.net

Murinjo je uvek bio loš gubitnik, po bivšem učeniku Lampardu sada je preterao...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Jedan meč je bio dovoljan, prijateljsko Murinja i Lamparda se raspalo. Na kraju razmena vatre, jasno, Lamps je blistao nakon pobede nad učiteljem, koji je sa druge strane učinio sve da omalovaži njegov uspeh.

"Čelsi se samo vratio na 3-4-3 što su igrali kod Kontea, to im odgovara, igrači su navikli"
, rekao je Murinjo.

Lampard je odgovorio žestoko.

"To je baš ružno, nije to nikakvo vraćanje, niti su ti igrači isti, pola se promenilo. Ne biram taktiku na osnovu prethodnih menadžera, to je moja zamisao, moja odluka, ispostavilo se da je bila prava"
, dodao je menadžer Čelsija nakon pobede u londonskom derbiju.

Murinjo je optužio Ridigera da je isfolirao kod crvenog kartona Sona.

"Uplašio sam se da mu Son nije polomio sva rebra jednim udarcem"
, ironičan je Murinjo.

"Ne znam šta je trebalo da mu uradi, crveni karton je čist kao suza, Son ga je u momentu iznerviran udario, nekada u fudbalu to iradite instiktivno. Ne znam šta se Totenhem žali, trebalo je da isključe Gazanigu kod penala nad Markosom Alonsom
", smatra menadžer Čelsija.

Naravno, kritičari Murinja, među kojima je Džejmi Rednap su jedva dočekali poraz.

"Nije Konte izmislio 3-4-3, Totenhem je izgubio zbog Murinjovih pogrešnih izbora na sredini terena, to da igraju Dajer i Sisoko od početka je bila loša ideja"
, kaže nekadašnji igrač Liverpula.

Murinjo je probao da popravi lošu procenu na poluvremenu, uvođenjem Eriksena, ali tada je bilo kasno, Čelsi je stekao samopouzdanje i odigrao maestralnu utakmicu protiv gradskog rivala.

Na kraju, mediji konstatuju da je četiri nedelje trebalo Murinju da pokaže svoje pravo lice, bolelo ga je što su ga navijači Čelsija vređali, a Lampard je na kraju poentirao uz reči da će, bez obzira na sve uvek imati najdublje poštovanje prema Murinju.

Njih dvojica su se pozdravili na kraju meča, ali su teške reči došle posle toga, nakon utakmice kada su i jedan i drugi davali izjave novinarima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 25.12.2019
05:26

Murinjo patoloski ljubomoran na to sto Celzi igra vrhunski ofanzivan fudbal a pogotovo ako istim se pobjedi Murinjo,Covjek je ljubomoran sto vise nece moci trenirati Celzi jer je on realno istrosen za Celzi a kamoli za druge velike klubove.Ko god trenirao Celzi on ce se nekorektno odnositi prema tome treneru i nece biti realan i fer.Bukvalno kao da mu je Celzi bio najveci rival tokom karijere a ne klub koji je prije trenirao.3-4-3 je formacija kojom je unisten od Kontea a sada Lamparda cak nije uspio ni da je iskopira jer je pokusao to sa Junajtedom.

avatar
ViniciusJR
Monday, 23.12.2019
18:04

Uh imali smo neku ludu srecu da covjek preuze Totenhem...svaki put kad citam ono da on hoce na klupu Reala pomjerim se s mjesta.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 23.12.2019
16:42

Ma puko Murinjo kao kokica. Hteo se dokazati protiv bivseg kluba pa dobio po usima. Zato sledeci derbi bilo protiv koga ide bunker. Sto se tice Lampsa ja sam prizeljkivao tu formaciju u ovoj utakmici. Siguran sam da vec sledecu ponovo igramo sa 4-icom nazad. Zivi bili pa videli.

avatar
jv
Monday, 23.12.2019
13:38

Murinja uništava njegov ego. Umesto da u toku meča ispravi svoje greške izmenama on tvrdoglavo juri u poraz.

avatar
Red Demon
Monday, 23.12.2019
13:25

pa dobro je rekao pola tih.igraca je osvojilo.titulu kod Kontea u tom sistemu. Alonso,Azpi,Kante,Vilian..

avatar
The KING(is back)
Monday, 23.12.2019
13:12

Prvo 3-4-3 moze da se nazove Konteov sistem obzirom da niko ne poznaje niti bolje koristi taj sitem od Kontea, drugao od igraca Celzija koji su igralai u tom sistemu tu su samo Vilijan,Alonso i Azapilikueta i Rudiger koji je dosao u poslednjoj sezoni Kontea,tako da od ostalih fudbalera Celzija to nije nikad igrao, ali Dzodi Moris je bio trener u omladinskoj skoli ocito da je dobro izucio 3-4-3 na Konteovim treninzima....

avatar
Amar Zornic
Monday, 23.12.2019
20:07

Konte koristi 352 sa dmc i dva mc , tako je bilo i u Italiji , i u Juveu , i sad u Interu

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 25.12.2019
05:30

Ja mislim da je Murinjo patoloski ljubomoran na svakog trenera Celzija posle njeg zbog nacina na koji se zavrsio njegov drugi mandat u Celziju.Nece da bude realan i da pruzi ruku boljem jednostavno Celzi je sada nesto drugo klub koji gaji lijep ofanzivan fudbal sa mnogo posjeda i sa politikom uvodjenja mladih igraca iz akademije uz dovodjenje ili sastavljanja aktuelnih iskusnih igraca.3-4-3 formacija je formacija koja ubija Murinja i njegov vec zastarjeli trenerski program on vise nikada nece moci trenirati ni Celzi ni drugi veliki klub samo moze da pada nize i nize .Konte ga je oducio od fudbala a sada to je uradio i Lampard samo na puno ljepsi nacin.Cak je jednom prilikom pokusao slicno da iskopira formaciju sa 3 stopera u Junajtedu medjutim bili su ocajni...

avatar
BlueMoon
Monday, 23.12.2019
13:07

Murinjo doktor,igra mu Dajer a na klupi Lo Selso,Eriksen i Ndombele.

avatar
Naka TZ (CFC)
Wednesday, 25.12.2019
05:32

Unistit ce on Tottenham cekaj kad pocnu dolaziti prgavi spori i fizicki jaki igraci ovaj Tottenham koji je vrh sto se tice igrackog kadra koji je predodredjen za ofanzivan fudbal ce da propadne.Nije im trebao Murinjo vec neko ko igra drugacije, a i sam Murinjo nece se nikad promjenit pa taman kad bi Barcelonu vodio.

avatar
_mladen_
Monday, 23.12.2019
12:49

Murinjo je najgori gubitnik na celom svetu, covek ne moze da ne provocira. Covece tvoja ekipa je igrala ocajno, umesto o tome da razmislja, on se prepire i po obicaju su mu svi ostali krivi osim njega.

avatar
LFC*19
Monday, 23.12.2019
13:43

Pa toliko gledate fudbal i dalje ne shvatate... On ovime ekipu cuva. Pominje li ko Kejna da je igrao lose npr. Naravno da ne. On je ta licnost koja moze da se nosi sa sedmom silom, ali dok novinari shvate da je to onaj murinjo koji ih nervira, kad shvate da moraju sami da napisu par rijeci o tekmi, kad shvate da im murinjo nista nije rekao da prepisu, onda ce udarit na kejna, a onda je kasno. vec ide sledece kolo i kejn ce biti skorer i idemo dalje. Murinju ce biti tesko da u startu dobija ekipe koje su bar na pocetku postavile nove trenere, tu je mjesec dana... polako. Tottenham je trenutno jaca ekipa od Chelsea, ali je chelsea bolje postavljen i odnio zasluzenu pobjedu. Ali nijesam siguran da ce chelsea biti ispred tottenhama na kraju godine... 6 bodova je nista.

avatar
LFC*19
Tuesday, 24.12.2019
08:55

PolakoTe, vidjecemo ko je azuriran vrlo brzo. Mnogi ga ovdje komentarima potcjenjujete. Neko ko je jednom bio najbolji na svijetu nije ni najmanje za pocjenjivanje. Uostalom, i to da je nekoga vrijeme pregazilo je takva naljepnica koja meni nista ne znaci, ne znam sto ce o sebi misliti takvi za koju godinu...

avatar
1905
Tuesday, 24.12.2019
01:18

Kejn je loš cele sezone, realno. Što bi o njemu pisali?
Igra Murinjo te igre sa novinarima i javnošću ali ovo je čist ego. Tako je bilo i kad ga je Konte ponizio, tako je i sad. On veruje da je Čelsi samo sa njim pravio rezultate i da je najveći i da treba da mu se klanjamo. Najamnik običan.

avatar
_mladen_
Monday, 23.12.2019
14:51

Ma koga on cuva, zavrsi uvek isto, tako sto se posvadja sam sa sobom, onda krene da pljuje po igracima, po upravi i svi su krivi osim njega. Covek je toksican vec dugi niz godina, ne cuva on ovim nista, niti ce zbog ovoga njegova ekipa poceti bolje da igra.

avatar
Nadimak
Monday, 23.12.2019
14:07

6 bodova je ništa, ali za ekipe koje su jake, koje su u formi. Tottenham mentalno i motivaciono nije ista ona ekipa od prethodnih par godina. Mourinho nije ažurirao svoje znanje i svoj fudbal duuuugo vremena. Uzima 15 miliona godišnje na staru slavu.
A izjavama nije ponizio Lampsa ni najmanje, jedino nastavlja sebe ponižavati. Lamps odgovara odlično, iako je neiskusan/nov u tom poslu.