Juventusova lekcija, smeši se dupla kruna!

Autor: Boris Jovanović
utorak 07.04.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Juventus rasturio Fiorentinu na "Frankiju", nadoknadio minus iz prvog meča u Torinu i plasirao se u finale kupa Italije!

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Od samog početka Juventus je dominirao, potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu koju smo gledali u Torinu kada je Fiorentina slavila sa 2:1.

Morata i Matri su stvarali mnogo problema Saviću, par opasnih napada nisu bili dovoljno upozorenje, a posle akcije Matrija i Pereire, ovaj prvi je natrčao na odbijenu loptu i sproveo je u mrežu.

Bio je to početak kraja za Toskance, dobili su večeras pravu lekciju. Juve je imao još jednu priliku, a onda je Pereira završio jedan napad pošto je Neto odbio loptu nakon udarca sjajnog Morate.

Španac je vezivao odbranu Fiorentine u čvor, u nastavku meča slična situacija, igrao je samo jedan tim, Neto je skinuo još dve šanse, a domaće je dotukao štoper Bonući posle uigrane akcije nakon prekida kada je pogodio bliži ugao gola Fiorentine.

To je bilo sve, Viole gotovo da nisu pripretile Storariju koji brani u kupu umesto Bufona, ostalo je glatkih 3:0 za Juventus koji se ukupnim rezultatom 4:2 plasirao u završnicu gde će se boriti za svoj 10. kup Italije, ali i prvi posle više od dve decenije.

Juve je bio bez Pirla, Pogbe, Lihštajnera i Teveza, ali svejedno, pokazali su da su za ostatak Serije A jednostavno prejaki.

Jedina loša stvar za Juve je crveni karton Morate u samom finišu, neće igrati finale, bespotreban start, mada je u pitanju prestrogo isključenje.

Sada Juventus u finalu čeka boljeg iz duela Napolija i Lacija, revanš se igra sutra uveče na "San Paolu", 1:1 je bilo u Rimu u prvom meču.

Ako prođe Napoli to će biti repriza finala od pre tri sezone kada su Napolitanci slavili i osvojili jedan od dva kupa u ovoj deceniji.

Golove sa "Frankija" možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke